Klippremier! Gézakékazég: Hogyha látnád

2016.09.15. 13:00, rerecorder

gka_img_1215.JPG

A már húsz éve létező, de első albumát (Valahol mindenki) csak 2012-ben kiadó Gézakékazég idén jelentkezett Mint azok a fák című második nagylemezével, ami simán ott van az év legjobb magyar kiadványai között, a Magyarradarunkon is szereplő kvartett most pedig második klipjével jelentkezik. Hőség, koncert, premier!

Az idei lemez első klipes dala (Elmerülök) a természetben játszódott, cuki állatok etetésével, a második viszont már kifejezetten zenei környezetben, többnyire egy koncert körül. „Úgy alakult, hogy a lemez megjelenése utáni első koncertünkre, ami így egyúttal lemezbemutató is volt, egy jó nagy téren, jó nagy színpadon került sor Pécsen. Ha már így esett, arra gondoltunk, hogy rögzítsük is valamilyen szinten, és akkor abból az anyagból lehet az Elmerülök utáni következő klipünk. Nyilvánvaló volt számomra, hogy nem szeretnék egy klasszikus értelembe vett koncertklipet forgatni. Néztem is a YouTube-on, hogy milyen hagyománya van ezeknek Magyarországon, de leginkább semmilyennek mondanám. Abban biztos voltam, hogy a Pavement-féle Range Life videójának hangulatát szeretném elkapni, mert egyrészt az volt fiatalkorom kedvenc dala, másrészt, mert az volt az egyetlen klip, ami koncerten is játszódik és eszembe is jutott emiatt” - meséli Dömötör Géza énekes-gitáros.

gka-koncert-utan.jpg


Hogyan zajlott a forgatás? „Pechünkre a nyár legforróbb napján volt a forgatás és a koncert, így nem volt mit tenni: rövidnadrágokkal, törölközőkkel, és néhány óra alatt csontig átizzadt pólók garmadájával kellett harcba indulni. Végül is a koncert jól sikerült, és végre a klipet is összevágtam, talán átadja a nyári hőség hangulatát. Másból nem is áll, mint a beállásból, a koncertből és a kettő közötti lófrálásból. A videó elején pedig azt idézzük fel, hogy basszusgitárosunk, Sziszi édesapja mennyire odáig volt a Veszélyes Faszfej koncertjéért a 2015-ös Rakéta fesztiválon.”

És hogy miért erre a dalra készült a videó? „Bevallom már nem pontosan emlékszem, de az biztos, hogy jóval a koncert előtt eldöntöttük, hogy ez legyen. Talán mert a Mint azok a fák legtöbb dalához viszonyítva ez "gyorsnak" számít. Ez a legutoljára megírt szám a lemezhez, a stúdióban állt csak össze, talán, ha kétszer eljátszottuk próbán. Ebből a szempontból eléggé kilóg, szövegében viszont egyértelműen kapcsolódik a lemez főtémájához. Búsongunk, jajongunk, siratjuk azt, ami elmúlhat és el is múlik egy kapcsolatban.”


és akkor a Hogyha látnád hőségvideója: 


a Gézakékazég
Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2016/09/15/klippremier_gezakekazeg_hogyha_latnad
Klippremier! Gézakékazég: Hogyha látnád
süti beállítások módosítása