Kóstolj bele a friss, autentikus mexikói tánczenébe a Dead Stare mixével!

2016.08.22. 18:18, Frontrecorder

deadstarerecmixcover.jpg

Az aktuális elektronikus tánczenei hangzásokat a világ különböző tájainak tradicionális-/népzenei elemeivel keverő global bass mexikói hajtásairól öt éve írtunk, és most úgy gondoltuk, itt az ideje a felzárkóztatásnak. Ehhez a témában naprakész és zeneileg is érintett Dead Stare duót kértük fel, ők pedig egy exkluzív mixbe sűrítették bele mindazt, ami szerintük izgalmas a kurrens mexikói tánczenei trendekből.


MEXIKÓI ÉLMÉNYBESZÁMOLÓJÁBAN STAS KITÉR AZ OTTANI TÁNCZENEI SZÍNTÉRRE IS.

 

Feitser Gergő és a kaliforniai DJ Broken Record távmunkakapcsolatban működő duója bő ötben percben nyújt áttekintést a friss mexikói tánczenékből, bár úgy vélik, erre 2-3 óra is szűkös lenne. A mixben a nemzetközi figyelmet is kapott, már hagyományosnak mondható irányzatok (3ball, elektronikus cumbia) felé is biccentenek, de elsősorban az új, friss hangzások bemutatására törekedtek, különös tekintettel a boombahchero néven futó őrületre  - ez teszi ki a szett utolsó harmadát.

"Ez a mix ízelítőt ad azokból a zenékből, amik mostanában Mexikóból jönnek, bemutatja pár kedvenc ottani producerünket olyan ritmusokon keresztül, amik arrafelé jelenleg közkedveltek. Azt akartuk szemléltetni, hogy mennyire szerteágazó is ez a színtér, és hogy folyamatosan fejlődik" - mondja Gergő. "Az első három zene egy alakulóban lévő, cumbia- és 3ball-hatásokat is mutató alstílus, a satan bass. ami Billion Dollars-hoz köthető. Ezekkel az előretekintő, sötétebb zenékkel akartuk nyitni a szettet, hogy az emberek rögtön valami újat halljanak. Ezután mély tiszteletünket fejezzük ki a tradicionálisabb zenék felé (mint például DJ Nebertől a Mariachi, vagy egy örök kedvencünk, az egyik legfontosabb mexikói producer, Siete Catorce Den5hion néven készített átdolgozása a kolumbiai Lido Pimienta Buena Persona című számából), és persze a 3ball - rendes nevén tribal guarachero - sem maradhatott ki. Ez a műfaj a tradicionális prehispán ritmusok és a mai elektronikus zene mixtúrája, vad és hihetetlenül táncolható, de ennek ellenére szerintünk még mindig nem kapta/kapja meg azt a figyelmet, amit érdemelne. A 3ballnak van egy mainstream, dallamosabb, rádióbarát vonulata, és van az underground, kísérletező ága, olyan kulcsfigurákkal, mint Siete Catorce, vagy a mexikóvárosi NAAFI kiadó vezetői (a kettő között az összekötő kapocs a műfaj sztárja, a 3BallMTY kollektíva, akik rendszeresen dolgoznak underground producerekkel). A mix végét egy néhány éve futó vicces stílusnak, a boombahcherónak szenteltük. Ez két texasi producer (DJ Orión és Pagame) fejéből pattant ki, ők kezdtek ilyen átdolgozásokból válogatásokat kiadni, Subguey (azaz metró) cím alatt. A boomhahchero editek többnyire moombahton zenékből készülnek, 'algoritmussal', gyorsabb,3ball/footwork-szerű ritmusokkal."

A Dead Stare elkötelezett rajongója és drukkere a szerintük robbanásszerűen fejlődő mexikói tánczenének, hisznek abban, hogy az világszerte át fog törni. "Néhányan, mint a Nortek Collective, Billion Dollars, Toy Selectah már komoly nemzetközi sikereket értek el, a feljövőben lévő, fiatal producerek pedig új szintre emelik majd a zenét és az ismertséget is" - véli Gergő. "Jelenleg a legtöbb minőségi zene a NAAFI kiadótól jön, az ő megjelenéseiket érdemes követni. Említésre méltó producerek még, akit nem tudtunk belesűríteni a mixbe, de érdemes utánuk nézni: Toy Selectah, Alfonso Luna, Javier Estrada. Remélhetőleg a mixünk jó kiindulópont azok számára, akik eddig semmit sem tudtak a mexikói elektronikus tánczenéről és annak helyzetéről." 

A duó egyébként nemcsak kívülről figyeli a mexikói tánczenei történéseket, de készítenek is ilyen ihetésű számokat, ezekből ebben a mixben is hallható néhány. Továbbá ők jegyzik a Subguey boombahchero-válogatássorozat legújabb, ötödik részét, ami augusztus 29-én jeleik meg.


A Dead Stare Recordernek készített mixe és számlistája:

Dead Stare: Mexican favorites x Boombahchero Mix

Tracklist:

01. Dead Stare x Lucena - Hot Mexico
02. Billion Dollars - Latino (H2O DJS Remix)
03. Billion Dollars - Inmortal (Dead Stare Boombahchero Remix)
04. María y José - Violentao (Sheeqo Beat Madness Remix)
05. Alan Rosales & Clap Freckles - ToStabb
06. Dead Stare - An Otherwise Empty Room
07. Dead Stare - ID
08. Mexican Institute of Sound - Escribeme Pronto
09. Sonido Satanas - El Paso Del Tamal (Yelram Selectah Remix)
10. DJ Neber - Old Mariachi Legend
11. Lido Pimienta - Buena Persona (Den5hion Remix)
12. Siete Catorce - Lluvia
13. Erick Jaimez - Secretos (Dead Stare Boombahchero Edit)
14. Steve Aoki & Diplo & Deorro - Freak (feat. Steve Bays) (Yelram Selectah Edit) (Dead Stare Boombahchero Edit)
15. Sazon Booya - Chorizo (banginclude Boombahchero Edit)
16. French Fries - Senta (dj orión Boombahchero Edit)
17. Munchi - La Brasileña Ta Montao (dj orión Boombahchero Edit)
18. Munchi - Me & My Bitch (Dead Stare Boombahchero Edit)
19. Heartbreak & Munchi - Aponte o Não (dj orión Boombahchero Edit)
20. MiniMaxX & DJEJ - Macho (feat. Education) (Dead Stare Boombahchero Edit)
21. Marcos Antonio Solís - Mas Que Un Amigo (Freaky Philip's Moombahton Mix) (Dead Stare Boombahchero Edit)

Címkék: mexikó mix dead stare
https://recorder.blog.hu/2016/08/22/kostolj_bele_a_friss_autentikus_mexikoi_tanczenebe_a_dead_stare_mixevel
Kóstolj bele a friss, autentikus mexikói tánczenébe a Dead Stare mixével!
süti beállítások módosítása