Amnesztiát hirdet a Crystal Castles

2016.08.16. 11:00, Frontrecorder

crystalcastles.jpg

Közel három év után, augusztus 19-én érkezik a Crystal Castles negyedik stúdiólemeze. Az Amnesty (I) címében a számozás új kezdetet jelöl: ez az első lemez, amely a 2014-ben kivált Alice Glass helyében lépett új énekesnővel készült.

A Crystal Castles két alapító tagja, Ethan Kath és Alice Glass 2014 októberében szakította meg munkakapcsolatát, miután az énekesnő kilépett, majd ezután egy ideig még perlekedtek egymással a nyilvánosság előtt, aztán az indulatok alábbhagytak és mindenki ment a maga dolgára. Kath gyorsan megtalálta Glass utódját Edith Frances személyében, és tavaly áprilisban közzé is tette az új felállás első dalát, a Frailt, majd júniusban a következőt (Deicide). Aztán egy évig nem hallatott magáról  a Crystal Castles v2.0, koncerteztek és dolgoztak az új albumon, melyről először idén júniusban szivárogtattak ki egy újabb felvételt, a júliusban hivatalos single-ként megjelent Concrete című dalt, egy vad fesztiválkoncertes klippel:

Júliusban jött az újabb kislemezdal, a Char, plusz a hivatalos albumbejelentés a legfontosabb infókkal: a negyedik Crystal Castles-lemez augusztus 19-én jelenik meg, Amnesty (I) címmel, rajta 12 dallal.

A lemez anyagából mostanáig további három dalból mutattak egy-egy rövid részletet a különféle online csatornáikon (FemenEnth, Chloroform), tegnap pedig megosztottak még egy teljes dalt, így az album felét már ismerhetjük - és ez alapján a Crystal Castles ott folytatja, ahol Alice Glass-szel abbahagyta. (Apropó, a tavaly júliusi szólódala óta hová tűnt  Alice Glass?)

A Crystal Castles ma játszik a Szigeten, ez pedig a pénteken megjelenő lemez dallistája és borítója:

1. Femen
2. Fleece
3. Char
4. Enth
5. Sadist
6. Teach Her How To Hunt
7. Chloroform
8. Frail
9. Concrete
10. Ornament
11. Kept
12. Their Kindness Is Charade

amnesty.jpg

 

Címkék: crystal castles
https://recorder.blog.hu/2016/08/16/amnesztiat_hirdet_a_crystal_castles
Amnesztiát hirdet a Crystal Castles
süti beállítások módosítása