Itt a Cseh Tamás Program - Seaside

2016.08.14. 08:00, therecorder

seaside_2.jpg

A Cseh Tamás Program induló zenekarokat-előadókat támogató alprogramjának legutóbbi nyertesei közül 2016 augusztusában 15-öt mutat be a CSTP a Recorderen, íme az abc-rendben a tizedik, a Seaside.

Álomszerű elektronika, befelé forduló hálószobapop – így lehetne jellemezni Garamvölgyi Dániel szólóprojektjét, aki emlékeket, érzéseket zenésít meg sajátos, barokkos hangzásvilággal, csontig hatoló őszinteséggel.

A Seaside 2014 nyarán alakult, de már 2013-ban kiadta az első számát. Garamvölgyi Dániel hálószobazenének, dream popnak nevezi akusztikus folkot, posztrockos gitárzenéket és elektronikát ötvöző, angol nyelvű dalait. A Cseh Tamás Program által támogatott szentendrei zenészre hatott a Nine Inch Nails, a Radiohead és a Bon Iver.

Már egészen kicsi korától a zene határozta meg az életét, zongorázni tanult, illetve nagy hatást tett rá, amikor 10-11 éves korában a bátyja megmutatta a Reason zeneszerkesztő programot és elmagyarázta pár szintetizátor és effekt működését. A Recorder.blog.hu-nak elárulta, hogy már ekkor elkezdett zenét írni, majd időközben megtanult énekelni, gitározni és valamilyen szinten dobolni is, így tágultak a lehetőségei a dalírás terén. A dobokon kívül minden hangszert maga vesz fel és a keverést/maszterelést is ő végzi. Így rengeteg munkát ad egy-egy dal, viszont minden kiadott számról elmondhatja, hogy teljes mértékben az övé.

A fiatal tehetség szeretne egyszer a zenéből megélni, és megírni a 2010-es évek Kid A-jét. Sikerét már jelzi, hogy egyre több a követője a YouTube-on, sokan keresnek rá külföldről is. A Recorder.blog.hu-nak ezzel kapcsolatban megjegyezte: a „YouTube-on időnként kapok szívmelengető kommenteket mindenféle messzi országból. Azt hiszem, ez számomra a legnagyobb elismerés. A tudat, hogy a zeném jobbá tette valaki más életét, bármilyen klisésen is hangzik ez.”

A Cseh Tamás Programba bekerült zenész most a támogatásnak köszönhetően kiadhatja első lemezét.

Mentora: Környei Attila zenész, menedzser, producer. Az R-GO együttesben érte el legnagyobb sikereit, és az általa kitalált, felépített és a sikerek csúcsáig vezetett zenekarai a következők: Manhattan, VIP, Princess, Adaggio.

A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2016/08/14/itt_a_cseh_tamas_program_seaside
Itt a Cseh Tamás Program - Seaside
süti beállítások módosítása