Itt a Cseh Tamás Program - Palma Hills

2016.08.12. 08:00, therecorder

palma_hills.jpg

A Cseh Tamás Program induló zenekarokat-előadókat támogató alprogramjának legutóbbi nyertesei közül 2016 augusztusában 15-öt mutat be a CSTP a Recorderen, íme az abc-rendben a nyolcadik, a Palma Hills.

Ha Face Today, akkor Palma Hills! Tessék? – teheti fel a kérdést, akinek mindkét név ismeretlenül cseng. Ilyen zenekedvelő azonban már egyre kevesebb van, a Palma Hills – korábban Face Today – nevű együttest ugyanis már határon innen és túl is egyre többen ismerik. A fiatal, feltörekvő, négytagú rockzenekar pedig meg sem áll Amerikáig.

Az erdélyi gyökerű zenekar – Face Today néven – 2010-ben alakult, akkor még akusztikus számokat játszottak, saját elmondásuk szerint azért, mert nem igazán tudták, merre induljanak. Az addig punkos vonulaton végül 2012 februárjában változtattak: Székelyudvarhelyen megalapították Palma Hills néven az új formációt. A banda tagjai – Butu Arnold (gitár, ének, dalszöveg), Siklódi Bátor (basszusgitár), Lukácsi Előd (gitár) és László Péter (dob) – jelenleg Kolozsváron állomásoznak. Zenéjükre leginkább az indie, a blues-rock és a garage volt hatással, ugyanakkor a ’60-as, ’70-es évek rock and rolljából is inspirálódnak.

A zenekarnak eddig két EP-je jelent meg Private Section (2014) és We’re On The Way, There’s No Worry (2015) címmel.

A srácok sikeresen pályáztak a Cseh Tamás Programban, így elkészülhet első nagylemezük, amely ősszel jelenik majd meg. Mint mondták: ezen az új albumon a korábban megszokott pörgős számok mellett lassabb, melankolikusabb dalok is szerepelnek majd.

A Palma Hills tagjai többször felléptek már Erdélyben és Magyarországon, azonban nagy álmuk, hogy külföldön is sikeresek legyenek. Céljuk, hogy zenéjüket Európa más országaiban – köztük Németországban és Nagy-Britanniában –, illetve a tengerentúlon, Amerikában is megismerjék.

Mentoruk: Dobos Csaba, aki zenei újságíróként kezdte, azóta dolgozott fesztiválsajtósként, turnémenedzserként, szervezett koncerteket, producerként zenei videósorozatot gyártott. A pécsi Zenélő Egyetem meghívott előadójaként a videóklip-kultúráról tartott kurzust, gyártásvezetőként pedig Lévai Balázs mellett dolgozott.

A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2016/08/12/itt_a_cseh_tamas_program_palma_hills
Itt a Cseh Tamás Program - Palma Hills
süti beállítások módosítása