Itt a Cseh Tamás Program - Organism

2016.08.11. 08:00, therecorder

organism.jpg

A Cseh Tamás Program induló zenekarokat-előadókat támogató alprogramjának legutóbbi nyertesei közül 2016 augusztusában 15-öt mutat be a CSTP a Recorderen, íme az abc-rendben a hetedik, az Organism.

A különleges összeállítású Organism trió a hatvanas évek amerikai zenekaraiból inspirálódva és azokat idézve hoz létre sajátos, egyéni hangzást igazi Hammond orgonával, tartalmas szövegekkel, kreatív gitártémákkal és feszes dobgroove-okkal fűszerezve.

Möntör Máté gitáros, Szabó Sipos Ágoston dobos és Vas Bence orgonista triója a gospel, a blues és a rock hangzásvilágát ötvözi improvizatív jazzdallamokkal, egyediségüket mégis az eredeti Hammond orgona adja. Vas Bence játékát telt hangzás és komplex dallamvezetés jellemzi, melynek hatására az Organism számaiban a jazzben megszokott improvizáció helyett a kompozíciók dominálnak.

Debütáló EP-jük, a Pictures of a Day színvonalas alkotás instrumentális dallamokkal és ütős gitárszólókkal, a popzenét kedvelőknek is igazi csemege. A lassan három éve létező formáció 2016-ban bekerült a Cseh Tamás Program támogatott zenekarai közé, melynek köszönhetően megkezdhették első nagylemezük elkészítését. Az Organism olyan helyszíneken és rendezvényeken játszott, mint a Budapest Jazz Club, a Komáromi Jazz Napok, a Debreceni Bor- és Jazznapok, a Kertem vagy a Muzikum. A csapatban többek között Benkó Ákos, Ávéd János és Winand Gábor zenészek vendégeskedtek hosszabb-rövidebb ideig. A zenekarban közreműködik Bodoki Tünde énekesnő is.

Az Organism tagjai amellett, hogy szeretnének külföldön koncertezni, közelebb kívánják hozni a közönséghez a „Hammond orgonás” műfajt, melyet a jazz és a popzene ötvözése által alkottak meg, és amely úgy viszi vissza a hallgatókat a hatvanas évek Amerikájába, hogy valóban egy füstös jazzbárba képzelik magukat.

Mentoruk: Bágyi Balázs jazz-dob előadóművész, zeneszerző, zenetanár, a mai magyar jazz meghatározó alakja, a Magyar Jazz Szövetség elnöke.


A
cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül. 

https://recorder.blog.hu/2016/08/11/itt_a_cseh_tamas_program_organism
Itt a Cseh Tamás Program - Organism
süti beállítások módosítása