Kate Nash mindenkinek jó nyarat kíván

2016.08.09. 13:16, Frontrecorder

katenash.jpg
Nyáron nyári témájú dallal nem nagyon lehet mellélőni, és Kate Nash telibe is talál a Good Summerrel, ami az első új felvétele 2013 óta.

A MySpace-generációhoz tartozó, 2007-ben berobbant brit dalszerző-énekesnő egyenesen felívelő pályája a kezdeti sikerek után megtört: 2012-ben otthagyta a kiadóját, miután megpróbálták "kifésülni" a vadócabb dalait, Los Angelesbe költözött, majd 2013-ban saját erőből (némi közösségi finanszírozással megtámogatva) felvette és megjelentette harmadik albumát; a csapongó  néhol egészen harcos feminista hangot megütő Girl Talk azonban megbukott. Nash nem igazán tudott mit kezdeni a saját függetlenségével, egy friss interjúban elárulta, hogy jobb híján beállt bérdalszerzőnek (mások mellett dolgozott Rita Ora és Keke Palmer számára), illetve a Girl Gang TV elnevezésű YouTube-csatornáját gondozta. Végül aztán visszaköltözött Angliába, Londonba, három év kihagyás után pedig most közzétette az elő új dalát.

A Good Summert egyébként Malibuban vette fel Dave Bassett producerrel, egy nap alatt, és elmondása szerint azért választotta visszatérő kislemeznek - a nyilvánvaló szezonális aktualitás miatt -, mert az indulásának idején, 2007-ben zeneblogokon és MySpace-en terjedő popos indie-t juttatta eszébe. (Na tessék, ő is felugrott a 2007-es nosztalgiavonatra!) A szövegével a nyár felszabadító hatását szerette volna megfogni, azt, hogy Angliában az emberek egész évben várják, szemben Los Angelesszel, ahol eleve minden nap nyár van, így amikor megérkezik, nincs benne semmi különleges, varászlatos. 

Az enyhén nosztalgikus és felhőtlenül nyárias Good Summerhez Nash anyukájának házában forgattak idillien hétköznapi klipet, egy tipikus angol nyári kerti partiról:

Címkék: kate nash
https://recorder.blog.hu/2016/08/09/kate_nash_mindenkinek_jo_nyarat_kivan
Kate Nash mindenkinek jó nyarat kíván
süti beállítások módosítása