Itt a Cseh Tamás Program – Császári PillanatmŰvek

2016.08.07. 09:45, rerecorder

csaszari_pillanatmuvek_1.jpg

A Cseh Tamás Program induló zenekarokat-előadókat támogató alprogramjának legutóbbi nyertesei közül 2016 augusztusában 15-öt mutat be a CSTP a Recorderen, íme az abc-rendben a harmadik, a Császári PillanatmŰvek.

Kézzel válogatott, kiváló minőségű pillanatmŰvek, mŰkincsek egyenesen a pillanatmŰhelyből – mi másra vonatkozhatna ez a leírás, mint a Császári PillanatmŰvek dalaira. Amelyek „világslágerek… párhuzamos világok slágerei” – írják számaikról. Amellett, hogy jó a humoruk, kiválóan is zenélnek: repertoárjuk individuál indie partyballadákból, pillanat-szonettekből áll.

A Császári PillantmŰveket 2011-ben alapította Császári Gergely, a fő pillanatmŰszerész, aki olyan produkciókban szerepelt háttéremberként, közreműködő hangszeresként vagy szerzőként, mint a Kispál és a Borz vagy a Péterfy Bori & Love Band. Műfajilag besorolhatatlanok számaik, ahogy ők fogalmaznak: alterált indiepop-csemegék, jellemző rájuk a szuper-realista szövegi világ. „Posztmodern elbeszélő költemények, személyes hangulatfestmények, kertiparty-himnuszok, kora-huszonegyedik századi, kézműves vallomások, útibeszámolók vagy mélyenszántó, tanulságos hajnali-konyhai szentenciák, szonáták.”

No, de kikből is áll a zenekar? Császári Gergely énekel, gitározik, ukulelén vagy bendzsón játszik. Songoro Fatime szaxofonokon és fuvolán, Táborszky Bence trombitán, illetve szárnykürtön muzsikál. Héjja Katalin billentyűs hangszereken, Heigl László nagybőgőn, basszusgitáron, Gilinger Ádám pedig ritmushangszereken zenél.

Az együttes 2015 végén jelentkezett egy kiadvánnyal Kincs x1 címmel. Az EP egyelőre a Spotify-on, a Deezeren és a BandCampen jelent meg, a JalaJala (Az éjjel-nappaliba le) Olé című számhoz pedig szövegvideó is készült, amely február 8-án debütált a Petőfi Tv-n.

A Császári PillanatmŰvek sikeresen pályázott a Cseh Tamás Programba, melynek eredményeként napvilágot lát első nagylemezük.

Mentoruk: Ágoston Eszter, a Sziget Szervező Iroda és a Music Hungaryt szervező stáb kihagyhatatlan tagja.


A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül. 

https://recorder.blog.hu/2016/08/07/itt_a_cseh_tamas_program_csaszari_pillanatmuvek
Itt a Cseh Tamás Program – Császári PillanatmŰvek
süti beállítások módosítása