Böngészd te is Jeff Buckley lemezkollekcióját!

2016.07.19. 13:54, therecorder

jb_cvr_wide-82bca33a7d068074e544477c9498fd096f96e2a5.jpeg

 

Új, interaktív oldal segítségével nyerhetünk betekintést az érzékeny énekes-dalszerző, Jeff Buckley zenei ízlésébe, hiszen lemezgyűjteményét mostantól tételesen végigböngészhetjük.

Buckey anyja és életművének (számos posztumusz albumának) kezelője, Mary Guibert és a Sony létrehoztak egy olyan oldalt, ahol kedvünkre fedezhetjük fel az ABC sorrendbe rakott, vinylként ábrázolt gyűjteményt – mintha csak odasétálnánk a nagyhatású zenész polcához. A Jeff Buckley - The Record Collection című oldalon böngészhető eklektikus és néhol meglepő gyűjteményben olyan anyagok bukkannak fel, mint a MetallicatólMaster Of Puppets, a Guided By Voices Sunfish Holy Breakfastje, vagy Charles Mingus 1956-os albuma, a Pithecanthropus Erectus, de természetesen van rengeteg Bob Dylan, Miles Davis és persze Joni Mitchell is. A T betűnél négy Peter Tosh-albumot találhatunk, a V-nél pedig ott van Leonard Cohentől a Various Positions, amin a mára már Buckley-klasszikussá (is) nemesült Hallelujah hallható.

 

jb-record-collection-3-c-stay-golden-music-30088d64-dfb1-475b-8b95-71ed0f2a731d.jpg

 


A Buckley által játszott, mások dalainak feldolgozásait összegyűjtő, márciusban megjelent You And I című posztumusz lemezről ismert átiratok eredetijei mind megtalálhatóak a polcon – a Bob Dylan-féle Just Like A Womantól kezdve a két Smiths-slágeren át (I Know It's Over és The Boy With The Thorn In His Side) egészen a Led Zeppelin Night Flightjáig.


A Spotify-felhasználók teljes egészében élvezhetik az albumokat, alapból pedig egy fél percnyi ízelítővel szolgál minden dal.

 

az új Jeff Buckley-album:

 

Címkék: jeff buckley
https://recorder.blog.hu/2016/07/19/bongeszd_te_is_jeff_buckley_lemezkollekciojat
Böngészd te is Jeff Buckley lemezkollekcióját!
süti beállítások módosítása