Itt a Cseh Tamás Program – Uzipov

2016.07.05. 08:03, prerecorder

uzipov1.jpg

A zenekar 2006-ban alakult, azóta egy nagylemezt, egy négy feldolgozásból álló kislemezt és három videoklipet jelentettek meg szerzői kiadásban. Megfordultak már vendégként Ganxsta Zolee-ék társaságában a VOLT nagyszínpadán, saját koncertet adtak a Campus fesztiválon, és törzsvendégnek számítanak a Fishing On Orfűn. Zenéjük sallangmentes és zsigeri.

„Ha valahová sorolni kell magunkat, akkor az inkább csak egyszerűen a rockzene” – mondja Hosszú Gábor, az Uzipov frontembere és basszusgitárosa. A csapat tagjai először egy házibuliban zenéltek együtt, a komolyabb munka csak ezután következett. A háromtagú banda gitárosa Walkó Gergely, dobosa pedig Hargita Gábor, aki a frontember elmondása szerint csatlakozásakor olyan lendületet vitt a zenekarba, amely azóta is tart.

Bazaltkockák című nagylemezük 2014-ben jelent meg, ezt követően pedig kiadtak egy EP-t, a Szőrén a borzot címűt, amelyen vendégül látták Szűcs Krisztiánt (HS7), Egyedi Pétert (Óriás) és Papp Szabit (Supernem). „Zseniális emberek mindhárman, ezeréves cimboráink a pesti éjszakából, öröm volt velük a munka, és büszkék vagyunk rá, hogy a nevüket adták a dologhoz” – mondja a banda frontembere. A feldolgozások sem állnak messze a zenekartól, Ganxsta Zolee és a Kispál és a Borz számait is megzenésítették, amelyekből a korábbi számokkal együtt szintén született egy új kiadás.

Az Uzipov sikeresen pályázott a Cseh Tamás Programba, amelyről a zenekar így nyilatkozott. „Olyan lehetőség, amelynek segítségével nemcsak az elképzeléseinknek megfelelő második nagylemezt tudunk majd letenni az asztalra, de olyan hallgatókhoz is eljuthatunk a médiafigyelem által, akikhez különben csak nagyon nehezen tudnánk” – mondja Hosszú Gábor a Cseh Tamás Programról és az új nagylemez készítéséről, mely kicsit más hangulatú lesz, mint az első volt.

Mentoruk: Jeges Zsolt, a Mamazone Kiadó alapítója.


A kedvem véget ér című dalukhoz készült klip:


A
cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül. 

https://recorder.blog.hu/2016/07/05/itt_a_cseh_tamas_program_uzipov
Itt a Cseh Tamás Program – Uzipov
süti beállítások módosítása