Itt a Cseh Tamás Program – Tha Shudras

2016.07.04. 07:45, prerecorder

tha_shudars1.jpg

MolnárFMaNTibor Attila 2010-ben alapította barátjával a Tha Shudras formációt, mely akkor mint minimal technót játszó live act duo indult útjára. Már a kezdetekkor is egy nyitott felfogású zenekar-performansz létrehozása volt a céljuk, amely 2011-re meg is valósult.

A zenekar az elektronikus zene, a funky és a metal stíluselemeit sorakoztatja fel számaiban, egyedi maszkos megjelenésük pedig csak még inkább fokozza különlegességüket. Külsejüknek köszönhetően egészen misztikus produkciókat láthat tőlük a közönség, ám Molnár Tibor Attila szerint a csapat stílusa inkább a hangszerelésben és annak sokszínűségében fedezhető fel igazán. Nevüket egy égi jelnek köszönhetik, utólag derült csak ki, hogy mit jelent valójában: „a sudrák az indiai kasztrendszer legalját képezték, rájuk sem szabadott nézni, ahogy gyakorlatilag minket sem lát festék és maszk nélkül a közönség”.

A Tha Shudras tagjai 2014-ben szerepeltek az X-Faktor televíziós tehetségkutató műsorban, amelyről a frontember a következőképpen nyilatkozott: „Az egész ország megismert minket, de ez nem jelenti azt, hogy minden jóval könnyebb, éppen az ellenkezője, hiszen ezt az ismertséget és érdeklődést fenn kell tartanunk.” A csapat sikeresen pályázott a Cseh Tamás Programba, aminek köszönhetően elkészítették Tüzet Hozzál, Békét Szíts című albumukat, egyaránt nagy figyelmet fordítva a lemez borítójának grafikájára, a kiadásra, a videóklipre és a marketingre.

A Tha Shudras egyedi zenéjének és megjelenésének köszönhetően nem szimpla zenei és koncertélményt nyújt a közönségnek: „Az arculatunkkal is azt próbáljuk meg elmondani, hogy túlzottan meg akarunk felelni a társadalomnak, és elfelejtjük, kik vagyunk valójában. Ezekkel a különböző színekkel fejezzük ki azt, hogy mindenki merje felvállalni a saját egyéniségét, és a zenéinkkel is ezt az üzenetet próbáljuk átadni” – jellemzi a zenekart a frontember.

Mentoruk: Tóth Szabi zeneszerző, előadó, a Sugarloaf együttes tagja.


a zenekar Adj egy csókot című számához készült klip:


A
cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2016/07/04/itt_a_cseh_tamas_program_tha_shudras
Itt a Cseh Tamás Program – Tha Shudras
süti beállítások módosítása