Itt a Cseh Tamás Program – Stahl Barbara

2016.07.01. 08:30, prerecorder

stahl_barbara1_1.jpg

Stahl Barbara zsenge kora ellenére egy önálló nagylemez, a 9 büszke birtokosa. High Love a producere, A Bit című slágere reklámzenének is pompásan bevált, idén a Cityvel és első LP-jével nyűgözte le a közönséget – sőt klipje is hamarosan debütál.

Saját bevallása szerint a nagy souldívák életművén nőtt fel, évekig énekelt egy akusztikus hobbiformációban, a Stahl Barbara–Havai Gábor duóban. Közreműködött Antilope Kid Deja vu című számában is, majd saját stílusának, egyéniségének kimunkálása annyira jól sikerült, hogy első saját dala, a szintén Antilope Kiddel közösen jegyzett A Bit rögtön sláger lett. A szólókarrier nagy lendületet kapott, a koncertek száma exponenciálisan nőtt, Barbara például a Mary Popkids és a mïus előtt is lépett már fel az A38 Hajón, és újabb dalok borzolták a közönség kedélyeit, a lehető legjobb értelemben. A City és a Gold című számok a hazai elektronika-R’n’B-paletta legjobb darabjai közé tartozik. E számok a Cseh Tamás Program támogatásával 2016 tavaszán a MamaZone Kiadó gondozásában megjelent, 9 című album húzótrackjei is egyben. Az érzelmes, angol nyelvű dalokat tartalmazó korong producere High Love, azaz Lotfi Árzsáng volt. A lemezbemutató koncertet május 6-án tartották a Gozsdu Manó Klubban.

Az énekesnő-dalszerző képviselte művészetet, zenei irányvonalat, valamint a 9 című albumot is a hiánypótló szóval jellemezte a sajtó: az R’n’B itthoni előadói közül senki nem hozza azt a kiforrott, finom női vonalat, mint Stahl Barbara. A 9 május végén is felcsendült a Brody Studiosban, Barbara pedig a fesztiválszezonnal folytatja felfelé ívelő pályáját: találkozhattok vele a Campus fesztiválon, és remélhetőleg elcsíphettek néhány kockát majd a készülő klipből is.

Mentora: Chikán Eszter, a Launching Gagarin Records & Management egyik alapítója.


Stahl Barbara Other Than You című száma:


A
cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül. 

https://recorder.blog.hu/2016/07/01/itt_a_cseh_tamas_program_stahl_barbara
Itt a Cseh Tamás Program – Stahl Barbara
süti beállítások módosítása