Magyarradar - Barbara Stahl

2016.06.24. 15:50, Frontrecorder

bstahl1.jpg

Az elektronika-alapú R&B talán a leginkább aktuális és népszerű "most" irányzat a popzenében, idén pedig végre hazánk is szinkronba került a trenddel, köszönhetően a hangzásvilágban kecsesen és magabiztosan mozgó  Barbara Stahl debütálásának.

bstahl2.jpgIndulás: 2015 október.

Honnan: Budapest.

Tagok: Stahl Barbara - ének, Kovalik Anna - vokál, Fehér Anna - vokál,  Stámusz Feri - sampler, dobpad, Weil Andris - billentyű.

Stílus: modern/elektronikus R&B.

Hatások: Abra, Jhené Aiko, The Internet, Sevdaliza, Banks..

Kiadó: Mamazone Records.

Történet: Kicsivel több mint egy éve kezdtem el a saját zenei projektemen dolgozni. Előtte több formációban is énekeltem, illetve kollaboráltam másokkal. Az első dalomat (A Bit) Linczényi Márkóval közösen írtuk, ez lett a Szentkirályi Virágoskert kampányzenéje, így elég sok helyre eljutott a hangom. Ezután figyelt fel rám a mostani kiadóm, náluk jelent meg a 9 című debütáló albumom, amelynek High Love (Lofti Árzsáng) volt a zenei producere. A lemez készítésénél már sokkal tudatosabb voltam, a meghatározó zenei műfajtól kezdve a vizuális elemekig mindent pontosan kitaláltam és aztán egy nagyszerű kreatív csapattal valósítottuk meg. Minden dalt Árzsánggal ketten raktunk össze; iszonyú jól dolgozunk együtt, nagyon passzol az ízlésvilágunk és tudjuk inspirálni egymást. Én vittem a verseimet és a hangomat, ő hozta a zenei alapjait, és fél év stúdiózgatás után megszületett ez a kilenc felvétel. Bár az én érzéseimről, gondolataimról szólnak a dalok, ez ugyanannyira Árzsi albuma is, nagyon büszkék vagyunk rá. Az élő felállás csak ezután alakult ki, a saját hangstúdiót is vezető Stámusz Ferivel (ő keverte és maszterelte a lemezt), Kovalik Annával (ő főállásban stylist és jelmeztervező) és Fehér Annával (mindketten mellettem kezdték zenei karrierjüket), valamint a számtalan formációban (például Kistehén, Etnofil) zenélő Weil Andrissal (bár ő még fixen nem zenél velünk). A legelső koncertünket az A38 színpadán adtuk, ami elég király volt kezdésnek.

Megjelenések: A Bit single (2015) ; 9 album (2016).

Küldetés: Szeretném itthon népszerűsíteni ezt a műfajt és egy igényes, nemzetközi színvonalú produkcióval gazdagítani a hazai zenei palettát. Ez nem túl egyszerű, úgyhogy addig is az önmegvalósítás és a zenémet kedvelőknek való örömszerzés motivál.

Jövőkép: Minél több helyre eljuttatni a zenémet, illetve itthon és külföldön is minél több helyszínen/fesztiválon bemutatni a produkciónkat.

Mellékprojektek: Van egy akusztikus duóm Havai Gáborral, amivel négy éve rendszeresen fellépünk bárokban, rendezvényeken.

Szexepil: őszinteség.

Legnagyobb eredmény, elismerés: A legnagyobb eredményem mindenképpen az, hogy az első dalom egy országos reklámkampány zenéje lett, valamint az, hogy a dalt beválogatták egy nemzetközi Balcony TV válogatásalbumra. A legnagyobb elismerés pedig, hogy az album megjelenése után több médium is az első magyar modern R&B-előadóként emlegetett, ettől azért nagyon meghatódtam.


Barbara Stahl és zenekara legközelebb július 20-án a Veszprémi Utcazene Fesztiválon koncertezik, utána 22-én a debreceni Campus Fesztiválon.

 

Íme az énekesnő remek bemutatkozó albuma:


Stahl Barbara a Recorder videójában is bemutatkozik: 



A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

https://recorder.blog.hu/2016/06/24/magyarradar_barbara_stahl
Magyarradar - Barbara Stahl
süti beállítások módosítása