Rózsaszín márványmajommal tér vissza Devendra Banhart

2016.06.27. 13:35, Frontrecorder

banhart.jpg

Három és fél év után, szeptemberben jelentkezik új albummal a furafolk talányos neohippi-trubadúrja, Devendra Banhart. Az ööö Ape In Pink Marble című lemezről a nyitódal máris meghallgatható.

A venezuela-amerikai énekes-dalszerző-multiinstrumentalista a 2013-as, négy év szünet után kiadott Mala albummal visszanyerte a régi  - szerethetően kaotikus, mégis összefogott - formáját, de aztán megint hosszú időre felszívódott, és leszámítva pár remixet, közreműködést (például a kultikus brit folkénekesnő, Vashti Bunyan 2014-es albumán) - na meg a tavaly a rajzaiból, festményeiből, mixed media-műveiből összeállított könyvet - nem hallottunk felőle. Néhány hete viszont az Instagramján posztolt fotóval bejelentette  - franciául -, hogy kész az új lemeze, amelyről most már azt is tudjuk, hogy szeptember 23-án jelenik meg Ape In Pink Marble címmel (hát, oké). Banhart Los Angelesben írta és rögzítette az új dalait, hű segítőtársai, Noah Georgeson és Josiah Steinbrick bevonásával. A Q magazinnak úgy jellemezte kilencedik stúdiólemezét, hogy fény és sötét keveréke; a komorabb hangulatot nyilván biológiai apjának tavalyi elvesztése is magyarázza. A lemez címére nincs egyelőre nincs magyarázat, mindenesetre alább a dallista és a Banhart által jegyzett borító (amely természetesen nem rózsaszín márványmajmot ábrázol):

1. Middle Names
2. Good Time Charlie
3. Jon Lends A Hand
4. Mara
5. Fancy Man
6. Fig in Leather
7. Theme For A Taiwanese Woman In Lime Green
8. Souvenirs
9. Mourner’s Dance
10. Saturday Night
11. Linda
12. Lucky
13. Celebration

devendracover.jpg

A lemezről elsőként a Middle Names című, visszafogott akusztikus dal hallható (Banhart középső neve amúgy Obi, Obi-Wan Kenobi után):

Címkék: devendra banhart
https://recorder.blog.hu/2016/06/27/rozsaszin_marvanymajommal_ter_vissza_devendra_banhart
Rózsaszín márványmajommal tér vissza Devendra Banhart
süti beállítások módosítása