Itt a Cseh Tamás Program – Hello Hurricane

2016.06.23. 08:30, rerecorder

hello_hurricane1.jpg

A Hello Hurricane az indie és az alternatív rock vonalán mozog, stílusukat olyan zenekarok alakították, mint a Foals, a Bombay Bicycle Club, az Alt-J vagy a The Kooks. Első nagylemezük május végén jelent meg What I Can Hide címmel a Cseh Tamás Program támogatásának köszönhetően.

A kezdetben még Five Salmons nevű formációt 2012-ben alapította Lengyel Benjámin és Abai-Szabó Tamás. A két énekes-gitároshoz ezután csatlakozott Zwickl Ábel, aki szintén gitáron játszik, valamint Posztós Balázs basszusgitáros és Borbély Ambrus dobos. „Nekünk két énekesünk is van, és mindkettővel nagyon meg vagyunk elégedve, úgy gondolom, a Beni és Tomi közötti összhang az egyik legnagyobb erőssége a banda hangzásának” – emeli ki Posztós Balázs.

Az elmúlt másfél év óta a banda egyre meghatározóbb szerepet játszik a budapesti indie szcénában, számos sikeres koncertet és tehetségkutatót tudhatnak maguk mögött, valamint sikeresen pályáztak a Cseh Tamás Program induló előadóknak szóló alprogramjában, és az így kapott támogatásból készítették az új felvételeiket. A csapat bemutatkozó EP-je 2015 tavaszán jelent meg Crevice Light címmel, nagylemezüket pedig az A38 Hajó nagytermében mutatták be 2016. május 26-án. „Régi álmunk, hogy adhassunk a hajón egy önálló koncertet, így nagyon örülünk a lehetőségnek” – mondta a lemezbemutató koncert előtt a zenekar basszusgitárosa. Az elmúlt években egyre több helyen találkozhatott a közönség a Hello Hurricane tagjaival, és ahogy ők mondják: volt néhány egészen emlékezetes koncertjük is.

Első nagylemezükkel, a What I Can Hide-dal új irányba indulnak, a számok hangzása nagyban különbözik a Crevice Light EP-n hallható szerzeményekétől. A stúdiómunkát, új klipjük forgatását, a hanganyag fizikai megjelenését és az albumbemutató koncertet is a Cseh Tamás Program keretében kapott támogatásból finanszírozták. „Bízunk a sikerben, mert nagyon más ez a mostani album: a hangzóanyag minőségében mindenképpen, a zenében pedig pláne” – emelte ki a Hello Hurricane basszusgitárosa a nagylemez megjelenése kapcsán.

Mentoruk: Gyémánt Bálint, a hazai jazzélet egyik legkiemelkedőbb gitárosa.


a Gone videója: 


A
cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2016/06/23/itt_a_cseh_tamas_program_hello_hurricane
Itt a Cseh Tamás Program – Hello Hurricane
süti beállítások módosítása