Itt a Cseh Tamás Program – Egy, kettő… harminc

2016.06.20. 18:10, rerecorder

cstp_logo_650_1_1_1_1_1_1.jpg

Lassan véget ér a Cseh Tamás Program második évada, amiben közel 1 milliárd forintot fordíthattunk a nyolc alprogram 18 pályázati felhívására. Miközben hazai és határon túli könnyűzenei klubokat, külföldi turnékat és vásárokon való megjelenéseket, szakmai médiumokat és előzenekari koncerteket illetve rocktörténeti kutatásokat is támogattunk – közel 300 sikeres pályázónk volt, a pályázatok megvalósításában pedig majdnem másfél ezren vettek részt –, a legtöbb szó talán mégis az Induló Zenekari Alprogram támogatottjairól esett.

Tavaly nyáron 347 pályázat érkezett az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiumához, ami közel duplája volt az előző évinek. A Kollégium többségi szavazással 78 pályázóról vélte úgy, hogy akár támogathatóak is lennének. A végső szót azonban a négy hosszú napon át tartó meghallgatásban résztvevő zenészek és zeneipari szakemberek mondták ki. Az ő pontjaik alapján felállított sorrenden a Kollégium csak annyit változtatott, hogy 25 helyett 30 formációt támogatott, egyenként közel 2-2 millió forinttal.

A program második évében is hatalmas segítséget nyújtottak az induló zenekarokkal dolgozó mentorok. Akik, ha kellett, stúdiót szereztek, koncertet szerveztek, hangszert kölcsönöztek vagy éppen beálltak zenélni, turnét szervezni, és mindenféle problémát megoldani. Volt, ahol a mentorból menedzser, máshol barát, igazi kolléga lett. Köszönet a mentoroknak!

Hogy mire volt elég az elmúlt év és a pályázaton elnyert 2 millió forint, az majd a következő években derül ki. Mi mindenesetre büszkék vagyunk, hogy a Nagy-Szín-Pad döntősei között egy tavalyi és egy idei CSTP-s formáció is volt, miként az előző évben támogatott Margaret Island Fonogram-díjának is nagyon örülünk.

És, aki idén kimaradt, az már készülhet. A tervek szerint július első napjaiban megjelenik a következő évad Induló zenekari pályázati felhívása.

Bajnai Zsolt, kollégiumvezető (Cseh Tamás Program)


A
cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2016/06/20/itt_a_cseh_tamas_program_egy_ketto_harminc
Itt a Cseh Tamás Program – Egy, kettő… harminc
süti beállítások módosítása