Természetesen a magyaroknak – Fociszakértő popzenészek (1. félidő)

2016.06.14. 11:00, rerecorder

og-default.jpg

Na jó, ki másnak szurkolna a hazai zenész, mint Magyarországnak, amikor az egész ország is a 44 év után újra foci EB-n játszó válogatottnak szorít? Az MLSZ által kiadott, Lotfi Begi által producerként összefogott, tizenkilenc számos Bon Voyage válogatáslemez szereplői közül passzolgattunk hat (többnyire) focimániás előadóval a hamarosan érkező 43. Recorder magazinban - első félidő.

Minden zenésztől az alábbiakat kérdeztük:

1. Melyik válogatottnak szurkolsz az EB-n? Miért? Esetleg miért nyerhetik meg a tornát? (Ha van a magyarokon kívül másik válogatott, akkor jöhet az is.)
2. Ki lesz a csapatból az EB sztárja?
3. Melyik a kedvenc focihimnuszod, focihoz kötődő dalod?


Kovács Nemes Andor (Firkin)

firkin-szepia.jpg1. Természetesen a magyar válogatottnak szurkolok, de azért legyünk reálisak, nagy eredmény lesz továbbjutni a csoportból is. Ha nem sikerül, az se baj, csak küzdjenek a fiúk! Egyébként az angol csapat a kedvencem. A friss támadósorral (Vardy, Kane) lehet, hogy meglepetést okoznak.
2. A csapatból mindenképp szükség lesz egy higgadt kapitányra. Ha Dzsudzsák laza, akkor kiemelkedhet majd a mezőnyből. Jó lenne, ha Nemanja is hozná a lengyel első osztályban nyújtott formát, s ha nem is 28 góllal, de meccsenként eggyel hozzájárulna az élményhez.
3. Jelen pillanatban, mivel már koncerteken is játsszuk, így a saját Focimese a kedvencem és nagyon jó tapasztalni, hogy Magyarországon mindenütt velünk éneklik a dalt. Ezt leszámítva nagy Liverpool FC-rajongóként az ő himnuszuk a favorit, amit üzenek a magyar csapatnak is: You’ll never walk alone! Hajrá!


Lotfi Begi

img_6587_1.jpg1. Természetesen a magyar válogatottnak drukkolok, de az eddigi tornák során, legyen az EB vagy VB, mindig az olaszoknak szurkoltam. Nehéz lenne az esélylatolgatás, a német, angol és francia válogatott is nagyon erős kerettel indul idén. De persze senkinek semmi esélye, mert idén, 44 év után ott lesz Dzsudzsák és a nemzeti 11! (nevet)
2. Megint inkább a magyar csapatról beszélnék. Szerintem ha Nagy Ádámnak lesznek jó megmozdulásai, meg tudja mutatni magát, akkor az európai csapatok is felfigyelhetnek rá. Bár picit sajnálnám, ha eligazolna a Fradiból.
3. Volt szerencsém most a Bon Voyage lemez producereként dolgozni, így nagyon is aktuális a dolog, hiszen nagyon sok focidalt készítettünk. Nekem most a kedvencem Ganxsta Zolee-ék A franciák felé című dala, illetve a PASO Helló Magyarokja!


Náksi Attila (Soho Party)

naksi.jpg1. Természetesen a magyar válogatottnak. Remélhetőleg minél tisztességesebb helytállással fogják a srácok véghezvinni a feladatot és minél később jönnek haza. Egyébként a spanyol focit szeretem, a spanyol bajnokságot és azt a fiesztát, ami őket jellemzi. Úgyhogy remélem, ők nyerik az EB-t. Persze ha a döntőben a magyarokkal kerülnek össze, akkor csak a magyarok győzzenek.
2. A csapatkapitányunk, Balázs már most is sztár, aki nagyon tudja tüzelni a válogatottat. Ha ő fejben száz százalékos lesz, akkor tudja vinni a csapatot.
3. Az előző VB-dal, Shakira száma tényleg kifolyt a csapból, de én azt tényleg kedveltem. A mostani EB-dal, David Guetta felvétele egyelőre nem különösebben fogott meg. Ami viszont nagyon, az egy régi sláger, még a mexikói VB idején jelent meg a The Fans-től az Olé, Olé, Olé. Az örökre megmaradt, megvan kislemez is.

Bónuszkérdés Náksihoz:

A Soho Party 1998-as Az éjjel soha nem ér véget slágerének újravett változata lett a magyar válogatott hivatalos EB-himnusza. Hogyan?

A szurkolók egyre gyakrabban kezdték el énekelni a számot meccsek előtt és állítólag a görög út volt a vízválasztó, onnantól már a stadionban is kántálták. Ezzel szembesültem én is, és amikor készült a Bon Voyage lemez, felmerült, hogy akkor már ezzel a dallal is csak kellene kezdeni valamit. Oké, hogy tizennyolc éve nincs Soho Party és nem is lesz újra, de az, hogy a szurkolók ezt maguktól kezdték énekelni, akkora megtiszteltetés, hogy eldöntöttük, mi is megpróbálunk egy picit hozzájárulni a lemezhez és felvettük mai változatban újra. Az, hogy ez lett a csapathimnusz, az nem mi a sikerünk, hanem a szurkolóké.


a Bon Voyage - Válogatott slágerek utazáshoz, szurkolás lemez: 

https://recorder.blog.hu/2016/06/14/termeszetesen_a_magyaroknak_fociszakerto_popzeneszek_1_felido
Természetesen a magyaroknak – Fociszakértő popzenészek (1. félidő)
süti beállítások módosítása