Testek érzéki párbeszéde az Ace Of Base legnagyobb slágerére

2016.06.10. 15:45, Frontrecorder

lawfandah.jpg

Akár tetszik, akár nem az Ace Of Base legismertebb dala, az All That She Wants, az objektíve kijelenthető, hogy egy örök és univerzális popsláger, olyan kollektív tudattalanba bevésődött dal, amit gyakorlatilag bármilyen stílusban fel lehet dolgozni. És rendre fel is dolgozzák; mi legutóbb egy sötéten érzéki house verziót mutattunk belőle. Most pedig itt egy sötéten érzéki zouk bass-es átirat, a multikulti hátterű Lafawndah jóvoltából, egy tízperces, fojtottan erotikus kisfilm aláfestéseként.

A félig egyiptomi, félig iráni Lafawndah Teheránban született, Párizsban nőtt fel, jelenleg pedig New Yorkban él, mindezek után nem meglepő, hogy a fiatal producer-énekesnő a globális tánczenei hangzásokból merítve alakítja saját/sajátos hangzásvilágát. Az első, 2014-es EP-jét a portugál producer, Garagem Banda bevonásával vette fel Guadeloupe szigetén, egy veterán zoukzenész, Jean Claude Bichara stúdiójában. Második, idén februárban a Warp kiadónál megjelent, Tan című EP-jén - melyen többek közt Nick Weiss a Teengirl Fantasy-ből és L-Vis 1990 volt a producerpartnere - még török cigányzenei (roma havasi) elemek is kimutathatók, de a legfőbb hatás maradt a zouk, ez a lassú és buja karibi tánczene. Ez adja az alapját legújabb dalának is, az All That She Wants delejező átiratának, ami egyébként egészen közel áll az eredetihez, hiszen az 1993-as világslágert ugyancsak karibi gyökerű irányzatok, a jamaicai dub-reggae és dancehall ihlették. 

Lafawndah Ace Of Base-feldolgozásához Analisa Teachworth rendezett klipet, ami inkább kisfilm, sőt, tanulmányfilm a testbeszédről, ami egymáshoz vonzódó két ember között zajlik. A Mexikóban forgatott videó főszereplője egy csupa maszat, androgün lány, aki végiglátogatja a szeretőit; a gyengéd/érzelmes gesztusok, szexuális aktust imitáló játékok költőiek és néha a latin-amerikai teleregényeket idézik (ez alkotói szándék volt), ugyanakkor az egészet valami sejtelmes, sötét hangulat lengi be, amitől egyszerre lesz érzéki és zavarba ejtő. Mindebbe pedig szinte teljesen belesimul maga a dal, ami persze önmagában is elég erős - rendezze meg rá mindenki a saját testbeszéd-filmjét!

https://recorder.blog.hu/2016/06/10/testek_erzeki_parbeszede_az_ace_of_base_legnagyobb_slagerere
Testek érzéki párbeszéde az Ace Of Base legnagyobb slágerére
süti beállítások módosítása