A NAGY-SZÍN-PAD! tehetségmutató mai elődöntőse: a MARGE

2016.04.29. 09:00, rerecorder

nsz_marge.jpg

(X) Idén 12 előadó kap lehetőséget, hogy bizonyítsa NAGY-SZÍN-PAD!-érettségét. A versenyzők április 23-tól 12 napon át az Akvárium Klubban koncerteznek, a döntőnek ugyancsak az év klubja ad otthont, május 15-én. A mai elődöntőben: a MARGE.

A 2010-ben debütált dalszerző-énekesnő sokoldalú, de azonnal felismerhető zenei világával hiánypótló szereplője a hazai és nemzetközi zenei életnek, My Way című dalának markáns képi világú videoklipje a zenei tévéadók egyik leggyakrabban játszott darabja volt, de művészi sokszínűségét bizonyítja az is, hogy a londoni Ealing Autumn Festivalon bemutatott Liszt-installációhoz az ő Rapszódia című Liszt-átiratát használták fel.

MARGE 2013 őszén átfogó arculatváltáson ment keresztül, megjelent Stronger című kislemeze, és a zenei megújulás jegyében indult a 2014-es éve is: Morning Light című dala nagy sikert aratott és a középdöntőbe is továbbjutott az Eurovíziós Dalfesztivál hazai dalversenyén, majd tavasszal megjelent kislemeze azt is előrevetítette, hogy egyre nagyobb teret kapnak dalaiban a magyar szövegek.

MARGE 2015-ös Maradj Még és Váratlan Nyár című dalainak zenéjét már Rochlitz Tamás 'Monkeyneck' szerezte (utóbbi három héten keresztül az MR2 Petőfi Rádió listavezetője is volt), nyár végén pedig a MARGE egyszemélyes projektből friss hangzású zenekarrá vált.

Címkék: marge nagy-szín-pad
https://recorder.blog.hu/2016/04/29/a_nagy-szin-pad_tehetsegmutato_mai_elodontose_a_marge
A NAGY-SZÍN-PAD! tehetségmutató mai elődöntőse: a MARGE
süti beállítások módosítása