A NAGY-SZÍN-PAD! tehetségmutató mai elődöntőse: az Esti Kornél

2016.04.25. 09:00, rerecorder

nsz_esti_kornel_1.jpg

(X) Idén 12 előadó kap lehetőséget, hogy bizonyítsa NAGY-SZÍN-PAD!-érettségét. A versenyzők április 23-tól 12 napon át az Akvárium Klubban koncerteznek, a döntőnek ugyancsak az év klubja ad otthont, május 15-én. A mai elődöntőben: az Esti Kornél.

Az Esti Kornél 2006-ban gimnáziumi zenekarként alakult Mezőtúron, nevüket Kosztolányi Dezső fiktív alteregójától kölcsönözték. 2008 novemberében az addigra már 2 demót készítő, önmagát indie-alternatív-garage műfajba soroló zenekar a Borsodi Zenei Fesztiválok tehetségkutatójának nyerteseként továbbjutott az International Live Award bécsi középdöntőjébe.

Az önálló bulik mellett turnéztak a Kiscsillaggal, a Pál Utcai Fiúkkal és a Heaven Street Sevennel, majd megjelent első albumuk, az Egytől egyig. 2010-ben a Sziget Nagyszínpadán búcsúzó Kispál és a Borz előzenekaraként léphettek közönség elé, és hamarosan a nagy nyári fesztiválok stabil szereplőivé váltak. A folyamatos koncertezés mellett 2011-ben és 2014-ben is új albumokkal jelentkeztek, 2016 márciusában pedig kijött negyedik nagylemezük is.

https://recorder.blog.hu/2016/04/25/a_nagy-szin-pad_tehetsegmutato_mai_elodontose_az_esti_kornel
A NAGY-SZÍN-PAD! tehetségmutató mai elődöntőse: az Esti Kornél
süti beállítások módosítása