Három érv a Primavera Sound mellett

2016.03.31. 09:00, rerecorder

primavera-sound-640x334.jpg

Zokognivalóan jó bulinak ígérkezik az idei Primavera Sound már csak azért is, mert talán minden korábbinál brutálisabb line-upot pattintottak össze a szervezők: LCD Soundsystem, Radiohead, PJ Harvey, Dinosaur Jr, Suede és akkor tényleg csak a legnagyobbakról volt szó! Bérlet már nincs, de napijegyért még megéri kapálózni. De miért is? Három pontban elmeséljük.

Klasszikusok

Ha gimiben a Tót atyafiak helyett inkább az Our Band Could Be Your Life-ot olvastad, és ékesszólással tudod megmagyarázni, hogy a legutóbbi Muse miért nem jobb az első Rezillosnál, akkor itt otthon fogod érezni magad. Csuda pólók és csuda emberek, akik az olyan legendák koncertjeire zarándokolhattak eddig, mint a Suicide vagy a Monochrome Set. Idén ez a szekció kicsit talán háttérbe szorult, de aki a Brian Wilson által teljes egészében előadott Pet Sounds-ra nem gerjed, hát mire?


Ingyenbulik

A legtöbb helyen a nulladik napért is pénzt kérnek, de itt a szervezők vannak olyan jópofák, hogy ha már elbattyogtál Katalónia központjába, akkor akár ingyen is jól érezhesd magad. Idén a Suede lesz a felvezetőbuli epicentruma, korábban meg olyan remekeket nézhettél belépő nélkül, mint a The Walkmen, a Wedding Present vagy a Black Lips.


A környezet

A legtöbb fesztivál valami könnyen megközelíthető zöldterületen terül el, távol a kultúrára érzékeny barbár népektől, de nem így Barcelonában. A rendezvény a Földközi-tenger közvetlen szomszédságában helyezkedik el az építészetileg is lenyűgöző, növényt és betont kombináló Parc del Fòrumon, különösebbnél különösebb formák társaságában. Higgyétek el, egy ilyen izé alatt elsétálni százszor élvezetesebb, mint lakáskulccsal bort kinyitni itthon bárhol.

bcn-parcforum-4923.jpg


A fellépők kihirdetése után a háromnapos belépők gyakorlatilag instant elpárologtak és a nyitónapra sincs már jegy. De június harmadika és negyedike még mindig megtekinthető 80-80 Euróért. Ha nem tudod, mit csinálj azon a hétvégén, vagy épp arra jársz, ez a tökéletes zenerajongói program!

https://recorder.blog.hu/2016/03/31/harom_erv_a_primavera_sound_mellett
Három érv a Primavera Sound mellett
süti beállítások módosítása