EP-premier! Slow Village: 2000tizenvalahány

2016.03.15. 18:23, rerecorder

img_9253.jpg

Zsigiribé, azaz az instrumentális/absztrakt hiphop beatmaker Slow alig egy éve adta ki harmadik önálló nagylemezét, a State Of High-t, aminek itt a Recorderen volt a premierje, azóta sok más mellett továbbgondolt egy Amoeba/Call Me Unique-trekket, Zomblaze-zel és a SéF-fel közösen létrehozták az ő utolsó lemezéről elnevezett State Of High nevű stúdiót, illetve megalakította Slow Village nevű négytagú formációját Goulasch-sal, Nash-sel és Tinkkel, aminek ma jelenik meg az első EP-je, a 2000tizenvalahány, és aminek ma, március 15-én este meg is lesz az élő bemutatója a Juice #143 est során a Fogas Házban. EP-premier!

12517056_541637692678776_1397744131_o.jpgSlow addigi történetét tavalyi premiercikkünkben foglaltuk össze, most folytatjuk onnan, hogy a producer/beatmaker Slow Village néven Nash-sel, Tinkkel és Goulasch-sal egy kvartettet alapított, az elmúlt hónapokban pedig ki is dolgozták az idei menetrendjüket amivel - a beatbetyárkodáson át  a szövegírásig -, apránként, havonta, kéthavonta csordogáló EP megjelenésekkel szeretnének folyamatosan életjelet adni magukról.

A formáció a heti, szerdai Soulclap Budapest által szervezett Hip To The Game című eseményen fogant meg először fejben, egy Tink szájából elengedett “Slow Village” kifejezés kapcsán. "Misi már jó ideje állandó MC-ként van a zenekarban illetve a szerdai klubban. Nash Dénes szintén már jó pár éve belopta magát a szívünkbe a lirikáival és energiáival. Norbi került harmadiknak a képben, mondhatni egy random alkalommal a már említett esemény egyikén. Ahol láttam rappelni és a színpadi jelenléte fogott meg először amellett, hogy hozza a fülnek az újat!” - meséli Slow a formáció létrejöttét. „Személy szerint én voltam az, aki először összehívta a hármast egy kis közös stúdióreppre, de végül annyira jól sült el a találka, hogy pár héten belül elkészültek az első felvételek. Eljött az idő, hogy kettőezertizenvalahányban letegyük a magyar underground rap egyik ékkövét az asztalra jó sok közreműködővel. Ez a mostani EP tulajdonképpen egy single-nek indult, de a felvételek alatt kibővült egy possetrackkel, illetve az alapkoncepcióban benne van, hogy instru és acapella sávokat is tartalmaz a digi release!”

A tavalyi évben  a Recorderen bemutatott State Of High című lemezéről kapta Slow-ék stúdiója a Keleti Blokkban a nevét, ahol ennek az anyagnak a munkálatai is zajlottak. „Sokan megfordultak itt az elmúlt egy évben, de sajnos most az épületet le fogják bontani” – mondja sajnálkozva Slow. „De ami kész az kész, és az első lemez garmada itt készült, kivéve az Emmavie featet, az a Studió H-ban. A possetrackre a felvételek már elkészültek a 2015-ös év végén, de a track sorsa még korántsem volt konkrét. Eredetileg csak egy hangulatot akartak a srácok elreppelni, egy közös feelinget. Bítbálint ötlete volt, hogy kerüljön fel erre a mostani korongra, képviselve azokat az ajkakat, amiket mi is szeretünk és testvérszinten gondolunk rájuk”

A tervek szerint a Slow Village mostani első EP-jét még három követi és négy pici EP-ből áll majd össze eggyé az első nagylemez anyaga. „jelenleg jó előre dolgoztunk, és a tempó diktál, mert mindenki fűtött és az ütemek frissen jönnek, kvázi majd minden másnap. A második EP is már a célegyenesben, ami április elsején fog napvilágot látni, illetve a harmadik és a negyedik lemez is tisztázódik. Mindegyik A-B oldal konceptre épül és tartalmaz majd bonuszkákat, ahogy ez a lemez is!”


ma, március 15-én este a Fogas Házban, a Juice #143 esten mutatkozik be a Slow Village kvartett a vadonaúj EP-je anyagával, Facebook-eseményoldal


és akkor a Slow Village bemutatkozó EP-je, a 2000tizenvalahány


a Kisszoba című legfrissebb dal az EP-ről Emmavie, Zahár Fanni és One-AB közreműködésével: 


a Slow Village Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2016/03/15/dalpremier_slow_village_kisszoba
EP-premier! Slow Village: 2000tizenvalahány
süti beállítások módosítása