Björk már dolgozik az új lemezén, maradt Arca az alkotótársa

2016.03.08. 14:00, Frontrecorder

bjorkarca2.jpg

Ha a Vulnicura volt a pokol, akkor a következő lemez a Paradicsom lesz - így jellemezte egy napokban publikált interjúban Björk a következő albumát, melyen ismét a venezuelai születésű producer, Arca a zenei partnere.

Az izlandi művésznőt az AnOther Magazine hozta össze egy kötetlen beszélgetésre Julia Davis brit komikus-színésznővel. A csevej során természetesen felmerült, hogy ki mivel foglalkozik éppen, Björk pedig elárulta, amit mindannyian hallani szeretnénk: hogy már dolgozik egy újabb albumon. "A következő lemezt írom. Még épp csak víz alá merült  a tengeralattjáró, nem látom teljesen tisztán az irányt. Vicces, mert az alkotási folyamat minden albumomnál más. Például, mi a kiindulópont? Azt hiszem, ennél most talán a dallamok. És - elvont lesz, amit mondok - a dallamoknak hasonló az alakja. De még nagyon korai erről beszélni. Lehet, ez el sem kellene mondanom, de már van három dalunk Alejandróval (Alejandro Ghersi, azaz Arca  - a szerk.), akivel az előző albumon dolgoztam. Azt a lemezt úgy emlegetjük, mint a  'pokol' - olyan volt, mint a válás, szóval most irány a Paradicsom jön, Utópia. Letudtuk a poklot, kaptunk érte jutalompontokat" - így Björk, mi pedig akkor kezdhetjük a visszaszámlálást, akármeddig tartson is.

És lehet, nem is kell annyira hosszú ideig várni  kilencedik Björk-albumra, amilyen pörgős, termékeny fázisban van most Arca, A producer-hangmérnök a tavaly novemberben megjelent második albuma utána a 2015-ös évet egy új saját számmal zárta, idén február elején megosztott egy trekket a Shayne Oliver divattervezővel közös Wench nevű projektjének készülő albumáról, egy hete pedig az Instagramján jelentette be, hogy majdnem kész a harmadik lemeze, amelynek Reverie lesz a címe.

Ami pedig Björköt illeti, még mindig ellát bennünket a Vulnicura lemezhez kapcsolódó kreatív tartalmakkal: tavaly decemberben a Stonemilker című dalhoz hozott ki mobilos virtuális valóság appot, néhány hete pedig a Black Lake klipforgatásáról készült minidokut tette közzé.

Címkék: björk arca
https://recorder.blog.hu/2016/03/08/bjork_mar_dolgozik_az_uj_lemezen_maradt_arca_az_alkototarsa
Björk már dolgozik az új lemezén, maradt Arca az alkotótársa
süti beállítások módosítása