EP- és klippremier! Kloggs: Jim Has All The Answers

2016.02.03. 15:00, rerecorder

kloggs.jpg

A Kloggs trió nem először szerepel a Recorderen (bemutattuk őket Magyarradar rovatunkban és nálunk debütált 2015-ben a zenekar Outer Shell című első EP-je is), az elmúlt hónapok szórványos életjelei után pedig ismét van miről beszámolni a mutáns eklekti-rockot játszó formáció kapcsán, és ami azt illeti nem is kevésről van szó: egyrészt itt és most mutatják be Jim Has All The Answers című négyszámos friss EP-jüket, másrészt egyből debütál az EP egyik dalához készült vadonatúj videoklipjük is.

kloggs_ep.jpgNagy Gerda (szinti, ének), Kása Márton (dob) és Lévai Péter (gitár, ének) hármasának többéves működése alatt bőven volt ideje tökéletesíteni megszólalását, ami a karcos esztétikát kombinálja éles billentyűshangokkal. A tavalyi Outer Shell EP kísérletezőbb és lo-fibb hangzásának helyére most határozottabb vonalvezetés került, ami tudatos lépés volt a banda részéről: „az előző EP-nk után szerettünk volna egy profibb és konkrétabb anyaggal előállni, ezért az ArtistFactory stúdiójában Csészi segítségével készült el a második kislemezünk. A felállásunkból adódóan a felvételek során sok olyan problémával szembesültünk, ami a koncerteken nem tűnt fel. A konkrét basszushangszer hiánya, a szinti és a gitár együttes jelenléte sok fejtörést okozott, de végül sikerült megvalósítanunk az elképzeléseinket” – mesélte a Recordernek a zenekar. 

Azt, hogy mostanra milyen remekül sikerült formába rendezni a kezdeti víziót, nem csak a hanganyag, hanem az Evolve című dalhoz készült videó is példázza. Jóleső érzés a négy fal között ülve látni az erdőből átszűrődő napsugarakat, ugyan hogy ez megvalósulhasson, ahhoz egy nem annyira egyszerű klipforgatás volt szükséges:  „volt egy konkrét ötletünk a videóhoz, ami idő hiányában nem valósult meg, viszont mindenképpen szerettünk volna valami vizualitást kapcsolni a zenénkhez, ezért Sinco-val kimentünk egy vasárnap a Normafához. Mint később kiderült, ez mínusz 10 fokban nem volt túl jó ötlet…”

Megérte azonban a kamera előtti didergés, hiszen így már annak is lehet képi emléke a formációról, akinek még nem volt szerencséje élőben látni őket. Apropó koncertek: a zenekar február 19-én a Beat On The Brat berendezését fogja gyötörni, az előzenekari pozícióra azonban még keresik a tökéletes jelöltet. Így ha érzitek a késztetést, hogy Budapest legvájtabb fülű közönsége előtt lépjetek fel, keressétek fel a Kloggs-ot Facebookjukon!


és akkor a Jim Has All The Answers című pöpec EP: 


valamint a lemez második dalához, az Evolve-hoz készült erdőkerülő video: 


a Kloggs Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2016/02/03/ep-_es_klippremier_kloggs_jim_has_all_the_answers
EP- és klippremier! Kloggs: Jim Has All The Answers
süti beállítások módosítása