Dalpremier! Barbara Stahl: City

2016.02.01. 11:00, Frontrecorder

barbara_stahl.jpg

Stahl Barbara tavaly debütált az A Bit című dallal, jelenleg első albumán dolgozik, melynek Lotfi Árzsáng Áron, azaz High Love a producere. A tavasszal érkező lemez első beharangozója a modern R&B-t finom downtempós elektronikával összeszövő, elvágyódós melankóliával teli City, mely itt hallható először.

Stahl Barbara - vagy angolos művésznevén Barbara Stahl - korábban évekig tanult hegedülni, majd önmagától megtanult gitározni, ám végül mégis az életében egészen kisgyerekkora óta fontos helyet betöltő éneklésnél kötött ki. Pályája hobbiszinten indult, 2012-ben egy akusztikus formációban (amellyel a mai napig fellép budapesti bárokban), majd pár év után megérett benne az elhatározás, hogy megtalálja saját zenei arcát és elindítsa szólóénekesnői karrierjét (közben, 2014-ben beszállt a WNDRBND live bootleg szupergrupba). Ennek az alapját Antilope Kid dalszerzői-produceri segítségével rakta le (miután közreműködött Linczényi Márkó alteregójának Déjà vu című dalában), és a tavaly áprilisban megjelent (és a Szentkirályi reklámfilmjében hallható) A Bit arról árulkodott, hogy a kifinomultan popos R&B-elektronika a fő zenei irány.

Ezt a vonalat viszi Barbara legújabb dala is, amely egyben már a tavasszal érkező bemutatkozó albumának előfutára. "A tavasszal megjelenő lemezemnek High Love a producere. Mindketten imádjuk a mély basszust és az erős, széteső dobtémákat, ezek az album és a City című dal legmeghatározóbb elemei, a visszhangos, érzéki ének, a tompa melódiák és a minimál hangszerelés mellett" - mondja az énekesnő, aki egy közelmúltbeli személyes élménye alapján írta a City-t. "Egy messziről jött fiú inspirálta, akit elképesztő szenvedély fűz a városhoz, New Yorkhoz, amiben él. Az átutazóban lévő boldogságról és a vágyakozásról szól. Melankolikus, de azért energikus és szexi.” A zenei alapot High Love egy régi témából alakította Barbara albumának hangzásvilágához. "Talán ez az egyik legenergikusabb és kontrasztosabb közös számunk” - véli a producer.

Íme tehát Barbara Stahl friss dala, az énekesnő élőben pedig legközelebb február 20­-án az A38­-on hallható, Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2016/02/01/dalpremier_barbara_stahl_city
Dalpremier! Barbara Stahl: City
süti beállítások módosítása