Premier! Szeder: Kicsi lány (akusztikus szólóverzió élőben)

2016.01.28. 14:15, rerecorder

szeder_1.jpg

Szeder, azaz Szeder-Szabó Krisztina énekes-gitáros-dalszerző és háromtagú kísérőzenekara 2014-ben adta ki első, hétszámos minialbumát (Hab a tetején), amit idén tavasszal követ majd a második lemez, és aminek anyagából - a hétvégi Fonós koncert előtt - már tudunk mutatni egy szerzeményt, akusztikus szólóverzióban!

Szeder folkos, sanzonos, swinges elemekkel átszőtt dalai könnyen utat találnak a hallgatókhoz, jó példa erre az ötletes klippel a Recorderen debütált, slágerré lett Reggeli dal, de a tavaly novemberben, szintén a minialbum anyagából, szintén remek - ezúttal árnyjátékos - klipet (lásd lent) kapott Szél című számot is említhetjük. Szeder-Szabó Krisztina külön is aktív volt 2015-ben, például közreműködött Boggie eurovíziós produkciójában, de amúgy is szívesen vendégeskedett másokkal (Lóci játszik, Ivan & The Parazol), formációjával pedig rengeteget koncerteztek, jelenleg viszont második lemezük anyagán dolgoznak, a tervek szerint májusban megjelenő kiadványon szerepel majd a Kicsi lány című szerzemény is, amiből már tudunk mutatni egy korai szólóverziót, erről Szeder-Szabó Krisztina is mesélt nekünk: "Ez a felvétel még tavaly márciusban készült az Őrségben. Maga a dal egy belső dialógus, arról szól, hogyan nézek szembe a félelmeimmel. A szám szerepelni fog a következő lemezen, aminek most épp nagyban zajlik a műhelymunkája, gyúrjuk az anyagát, majd márciusban stúdióba vonulunk. Májusra tervezzük a megjelenést."

Az említett őrségi koncertről amúgy ez már a második közzétett felvétel, hiszen a Kezem a hátadon című dalból készült, itt megtekinthető videót szintén itt rögzítették, és ez a dal is szerepel majd a hamarosan érkező nagylemezen, persze, akárcsak a Kicsi lány, majd ez is teljes zenekari hangszerelésben.


a most szombati, január 30-i koncerten a Fonó Budai Zeneházban három fiatal, feltörekvő előadó lép fel, Szeder mellett a Presense Live Act és a JaMese, Facebook-eseményoldal


a Kicsi lány élőben, szólóban, akusztikusan @ Pajta, Őriszentpéter


a Szél Varsányi Péter rendezte árnyjátékos klipje: 


Szeder Facebook-oldala
http://www.szederzene.hu/

https://recorder.blog.hu/2016/01/28/premier_szeder_kicsi_lany_akusztikus_szoloverzio_eloben
Premier! Szeder: Kicsi lány (akusztikus szólóverzió élőben)
süti beállítások módosítása