Frankie Cosmos megint megmutatja, milyen a bizonytalan tinilányos hálószobapop

2016.01.28. 09:51, subrecorder

4d762ad1.jpg

Greta Kline, avagy művésznevén Frankie Cosmos egyedi lo-fi hálószobapopjára már felfigyelhettél az elmúlt években, ha nem más, hát a rengeteg megjelenése miatt. A látszólag tét nélküli hangosan gondolkodós dalokban utazó zenész most áprilisban adja ki új lemezét.

A még mindig csak 21 éves Greta Kline két hollywoodi színész (Kevin Kline és Phoebe Cates) szülővel is dicsekedhet, ő maga viszont más irányt vett életében, ráadásul igen korán. Már kora tizenévesen felvette a Frankie Cosmos nevet, amely alatt aztán elkezdett idioszinkratikus popdalokat feltölteni az internetre, nem is keveset. Ezek pedig szépen lassan elég követőre találtak ahhoz, hogy pár év eltelte után ne csak a web eldugott bugyraiban próbálja ki magát, hanem egy rendes lemezen is, ez lett a 2014-es, alig 19 perces Zentropy, amely gyakorlatilag Kline elpusztult kiskutyájáról szólt.

Az első hallásra egyszerű tinimerengéseknek tűnő dalai mögött ugyan egy naiv félfelnőtt szemével, de igen komoly témákról esik szó, minden bizonnyal a szerzeményeiből áradó keserédes melankólia az, ami leginkább a zenéje felé irányította az embereket. Ha pedig valaki rátalált, akkor onnantól nem kell attól félnie, hogy nem lesz mit hallgatnia, Kline folyamatosan adja ki az újabb és újabb anyagokat, legutóbb pár hónappal ezelőtt a Fit Me In című EP-jét, most április 1-én pedig érkezik a Zentropy hivatalos folytatása, a Next Thing. Ennek első kiadott dala, a Sinister alapján az irány továbbra is adott, nagy meglepetésre nem kell számítani, de Kline rajongói alighanem nem is erre vágynak, sokkal inkább arra, hogy valaki írja már dalba a hangulataikat. A projekt ezt továbbra is teljes mértékben képes nyújtani, amíg pedig lesznek Wes Anderson plakátokkal teleragasztott szobafalak (örökké), addig szükség lesz Frankie Cosmos-ra is.


Frankie Cosmos új dala, a Sinister:


és a lemez borítója:

frankie_art.jpg

https://recorder.blog.hu/2016/01/28/aprilisban_frankie_cosmos_megint_megmutatja_milyen_a_bizonytalan_tinilanyos_haloszobapop
Frankie Cosmos megint megmutatja, milyen a bizonytalan tinilányos hálószobapop
süti beállítások módosítása