Biblikus dalokkal tér vissza a Yeasayer

2016.01.08. 11:09, Frontrecorder

yeasayer.jpg

Közel négy év szünet után, április elsején jelentkezik új albummal a Yeasayer. Addig is, itt az első klipes dal a brooklyni experimentális indiepop zenekar  az Amen & Goodbye című lemezéről.

Az egy évtizede alakult Yeasayer a kétezres évek elején kiviruló brooklyni indie-színtér egyik meghatározó zenekara, utoljára 2012 augusztusában adtak ki albumot, ez volt a kiváló Fragrant World. A trió már a következő nyáron bejelentette, hogy elkezd dolgozni a következő, negyedik lemezanyagán, de aztán teljes csend támadt körülöttük (ha csak az nem számít, hogy tavaly Jon Hopkins feldolgozta egy 2010-es dalukat), egészen most karácsonyig, amikor meglepetésszerűen (hogy máshogy)  közzétettek egy új dalt. Tegnap pedig a Yeasayer megosztotta a további leglényegesebb infókat: a dobos-ütőhangszeres-zongorista-vibrafonos Cale Parks bevonásával rögzített album címe Amen & Goodbye, április elsején jelenik meg a Mute kiadónál, 13 szám szerepel rajta, a borítóját a kanadai születésű, New Yorkban élő szobrász, David Altmejd tervezte. A lemez producere a session dobosként is ismert Joey Waronker volt (ő játszott az Atoms For Peace-lemezen is, jelenleg az Ultraísta tagja), és a sajtóanyag szerint a felvett dalok "egy még nem létező univerzum Bibliájából vett különös tanmesék". Alább a számlista és a borító:

1 Daughters Of Cain
2 I Am Chemistry
3 Silly Me
4 Half Asleep
5 Dead Sea Scrolls
6 Prophecy Gun
7 Computer Canticle 1
8 Divine Simulacrum
9 Child Prodigy
10 Gerson’s Whistle
11 Uma
12 Cold Night
13 Amen & Goodbye

yeasayercover.jpeg


ez pedig az albumot beharangozó szintirockos I Am Chemistry különös "szoborvilágban" játszódó animációs klipje, a tagok meztelen táncával:

Címkék: yeasayer
https://recorder.blog.hu/2016/01/08/biblikus_dalokkal_ter_vissza_a_yeasayer
Biblikus dalokkal tér vissza a Yeasayer
süti beállítások módosítása