Lemmyt a periódusos rendszerbe!

2016.01.06. 13:03, Frontrecorder

lemmy.jpg

Mennyire kemény lenne, ha Lemmyről, a nemrég tragikus hirtelenséggel elhunyt Mötörhead-vezérről stílszerűen nehézfémet neveznének el! Pontosan ezt szeretné elérni egy online petíció - írd alá MOST!

A javaslat a yorki John Wright fejéből pattant ki, és tulajdonképpen adja magát: a periódusos rendszer pár napja hivatalosan is négy új szupernehéz (részben a fémek közé sorolt) elemmel bővült, de egyelőre nincs még végleges nevük - akkor pedig miért is ne lehetne az egyiket a heavy metal (nehéz fém, ugye) egyik keresztapjáról elnevezni? Wright a Lemmium megnevezést alkalmazná, ami már önmagában is zseniális, és ezerszer jobban hangzik, mint a elemek jelenlegi ideiglenes nevei, vagyis ununtrium, ununpentium. ununseptium és ununoctium - van, aki meg tudja jegyezni ezeket? Az ötletgazda az indoklásában olyanokat ír, hogy Lemmy igazi természeti erő volt, a heavy metal esszenciája, meg a rock'n'roll tudósa, de hagyjuk ezeket a hülye szóvirágokat (izé, a négy új elem egyike sem fordul elő a természetben), ezekre semmi szükség, a feladat nyilvánvaló: Lemmyt a periódusos rendszerbe! Az online petíciót itt lehet aláírni, persze számos zenész is támogatja a kezdeményezést, mint például a Guns N' Roses Coachella fesztiválra újjáalakuló felállását  erősítő Duff McKagan.

A december 28-án elhunyt Lemmyt ezen a hétvégén, január 9-én szombaton temetik el Los Angelesben, a szertartás után a rocker szűkebb pátriájában, a hollywoodi Sunset Stripen tartanak nyilvános megemlékezést, amit online is lehet majd követni, és inni egyet az egészségére.

https://recorder.blog.hu/2016/01/06/lemmyt_a_periodusos_rendszerbe
Lemmyt a periódusos rendszerbe!
süti beállítások módosítása