Klippremier! Haunebu: Menned kell

2016.01.05. 14:00, rerecorder

haunebu_1.jpg

Bajor Ádám gitáros (lásd még: ex-The Moog, Terrible Ted) zenekara, a Haunebu hosszú, közel három éves szünet után tér vissza új felállásban január 7-én, most csütörtökön egy koncerttel, de előtte még egy kéttételes, zaklatott punkrockfelvételéhez készült videót is bemutat - itt és most a Recorderen. Premier!

A Haunebu utoljára 2012 végén adott ki hanganyagot - az első magyar nyelvű dalait tartalmazó 17 című EP-t -, aztán 2013-ban még koncertezett, de azóta nem nagyon hallhattunk a bizonytalan időre leállt formációról (amelyből Kelemen László gitáros a Dope Calypsóban folytatta). Most viszont visszatérnek és az említett EP egyik dalából, a Menned kellből, valamint egy régi instrumentális stúdiófelvételből új trekket gyúrtak és készült hozzá egy főleg közelikből összeálló videó. A kvintett új felállásban játszik és működik, Bajor Ádám gitáros, Szabó Áron énekes, Kolozsi Péter basszusgitáros mellé érkezett új tagként Vassallo Áron, aki a Rémemberben és a Nemjuciban dobolt, valamint Szőllősi Sándor gitáros. A zenekar idén további koncerteket és felvételeket is tervez - semmit sem erőltetve, a maga tempójában.

A friss klipes dal kéttételes, első részében egy zaklatott punkrock szám, második fele pedig egy pszichedelikusabb, instrumentális levezető: "ez igazából egy rendes szám és egy stúdióban, véletlenül rögzített valami összegyúrása, három éve vettük fel, de most vágtuk meg és készült el hozzá ez a klip" - mondja a felvételről Bajor Ádám.

a január 7-i, most csütörtöki Haunebu-visszatérő koncert (előtte a Felső Tízezer mutatja be tavalyi lemezét) a Toldi Klubban lesz, Facebook-eseményoldal


és akkor a Menned kell videója: 


Haunebu Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2016/01/05/klippremier_haunebu_menned_kell
Klippremier! Haunebu: Menned kell
süti beállítások módosítása