Klippremier! Jónás Vera Experiment: Walk Away

2015.12.23. 11:00, rerecorder

jonas_ny.jpg

Ahogyan azt már ősz elején is írtuk, a Jónás Vera Experiment új lemezen dolgozik, egy évvel a tavalyi négyszámos, remek Wanted EP után a Jónás Vera dalszerző-előadó vezette kvartett elkezdte rögzíteni a 2013-as Game album folytatását, a zenekar második nagylemezét. Ennek hangulatába tekinthetünk bele az albumot beharangozó első dallal (és klippel), aminek különlegessége, hogy ez most duóban született: G. Szabó Hunor dob- és Jónás Vera - a megszokottól eltérően elektromos - gitárjátékával, egy nyers, garázsrockos, pöpec szerzemény. Premier!

Jónás Vera egyedi zenéjével és karakterével olyat alkot, ami valahol a mainstream és az underground határára sorolható be, a 2011-ben alakított Jónás Vera Experimenttel pedig nevéhez hűen folyton tágítja saját kereteit. A tavalyi Wanted EP óta a Qualitons frontembere, G. Szabó Hunor a zenekar dobosa és a készülő új nagylemezt egy vele duóban rögzített, vagányan odakent dal, a Walk Away vezeti fel, amiben az eddig jellemző akusztikus alapokat zajosan gerjedő elektromos gitárra cserélte a dalszerző. A játékosság és a báj megmaradt, de hogyan került a hangsúlyos új faktor a Jónás Vera Experiment zenéjébe? „Sok új faktort érzek egyszerre. Ez a dal egy újabb bevállalás, élvezem. Belülről nehéz lebontani elemeire a fejlődést, egyszerűen jól esett hangosabban játszani, hát ezután mentünk” – mondja a Recordernek Jónás Vera, aki a készülő lemezről is mesél. A készülő lemez 90%-án elektromos gitáron játszom. Szerelem első látásra volt a Höfner gitárommal, szerintem nagyon jól illik a zenekari, de még a szólós hangzásba is. Bővült a pedál park is, nagyon izgalmas nem csak dalok szerkezeteiben, de önálló megszólalásban is gondolkodni. Az új lemezen amúgy hozzuk a zenekarnál megszokott eklektikus irányt. Lesz kis kamarazene, repülős elektropop, de főleg rockos nyitásban vagyunk, olyan, mintha ezt most már nem tudnánk elkerülni. Jól áll a daloknak.” 

A Walk Away az új megszólalás bűvöletében, gyorsan született: „tipikusan egy olyan dal, amit öt perc volt megírni. Rövid és velős akkordokra és szövegre vágytam és nem volt türelmem szépítgetni rajta, ezért is lett végül egy duó felvétel belőle, illik hozzá a punkos nyers élesség.” A dalhoz készült videót Todoroff Lázár készítette és jól elkapja a villámszám megszületésének hangulatát – a stúdióban.

JÓNÁS VERA IDÉN JAPÁNBAN IS TURNÉZOTT - ALAPOSAN KIFAGGATTUK MINDERRŐL.


A dalt élőben először Budapesten, december 27-én hallhatja közönség, a zenekar évzáró koncertjén a Gozsdu Manó Klubban. Ezen a fellépésen várhatóan még néhány másik új dal is elhangzik majd, rajongóknak tehát kötelező a premiereste, Facebook-eseményoldal.


és akkor a friss dal és klip, a gitár-dob duóban előadott nyers, garázsrockos Walk Away


JÓNÁS VERA KRITIKUSKÉNT IS KIPRÓBÁLTA MAGÁT A RECORDERNÉL, OLVASD EL, MIT ÍRT A FLORENCE AND THE MACHINE IDEI ALBUMÁRÓL!


Jónás Vera
Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2015/12/23/klippremier_jonas_vera_experiment_walk_away
Klippremier! Jónás Vera Experiment: Walk Away
süti beállítások módosítása