Magyarradar – AGAVOID

2015.12.22. 12:55, rerecorder

aga_kikelteto_rgb.jpg

Az experimentális psych-art-dreampopos AGAVOID bejutott a Kikeltető tehetségkutató döntőjébe, októberben jelent meg a debütáló EP (Tamper/Ignore), ma, december 22-én pedig itt a második kislemezes dal, az After - szép jövőt jósol radarunk a triónak.

Megalakulás éve: 2015.

agapic2_1000x1000.jpgTagok: Huszár Kristóf (producer-basszusgitáros), Kriska Bálint (producer-szintetizátoros), Puskás Dalma Tamara (ének-dalszöveg).

Stílus: Szeretünk kísérletezni, nem kedveljük a dolgok bedobozolását. Mivel a zenemegosztó platformok is kérnek minket, hogy töltsük ki a „genre” fület, akkor az electronic, pastel, dream, experimental stílusmegjelöléseket használjuk.

Hatások: A zenei hatásaink folyamatosan változnak és sok téren egymástól is eltérnek. Nem tudjuk feltétlenül konkrét előadókhoz visszavezetni a számainkat, mert nagyon sok és sokféle zenét hallgatunk, újabb és újabb hatásokat keresve. Emellett nem csak a zenei behatások formálják a hangzásunkat. A vizualitás ugyanúgy nagy szerepet játszik a meghatódásainkban, de lényegében bármi inspirálhat minket, egy beszélgetés, egy mozdulat vagy akár egy apró megnyilvánulás is.

Kiadók: A Pluto Sound, a Mák Tivadar és Huszár Kristóf által alapított, folyamatosan bővülő alkotói kollektíva, kiadó, stúdió munkája által jött létre az első kiadványunk, és a továbbiakban is saját kiadásokban gondolkodunk, egyelőre a digitális terjesztés a prioritás.

Történet: Idén májusban jameltünk együtt először és már az első próbán egyértelművé vált, hogy szeretnénk együtt dolgozni, működni. A jam sessionök folytatódtak és őszre már annyi anyag gyűlt össze, hogy nekiláttunk az egységes koncepció kidolgozásának. Azóta elkészült egy kislemez és folyamatosan építjük az új számokat – korábban más projektekben meg nem valósult, de ide passzoló ötleteken is dolgozunk. A KERET blog Kikeltető tehetségkutatójába való bekerülés sok lehetőséget nyitott meg előttünk, elkezdtünk koncertezni, hamarosan még több fellépés várható, lásd a zenekar és a PLUTO Sound Facebook profilját.

agacoverrr_fin_1200x1200.jpgMegjelenések: Október 5-én jelent meg az első kislemezünk, december 22-én pedig a második.

Küldetés: Folyamatos újjászületés.

Jövőkép: A hangzásunk finomhangolása, emellett minél több élő fellépést szeretnénk, hogy ezáltal is fejlődhessünk és jobban összeszokjunk. Idén év végén megjelentetünk egy következő kislemezt, ami a debütáló lemezünk előfutárának tekinthető. 2016 első felére szeretnénk elkészülni az albummal. Kezd kialakulni az albumkoncepció, és heteken belül stúdióba vonulunk, hogy elkezdhessük a felvételeket. Nem szabunk szigorú határidőket, nem szeretnénk elhamarkodni a munkálatokat.

Mellékprojektek: Dalma fotós projektekkel foglalkozik, megtalálható dalmapuskas néven a Behance.net-en. Kristóf Christopher Waver szólóprojektjében kísérletezik groovy elektronikával, Bálint pedig többnyire úszós kísérleti ambient témákat készít O’Sullivan néven.

Szexepil: Dalma repül, Kristóf cirkál, Bálint suhan.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Bekerültünk a KERET blog Kikeltető döntőjébe.


a friss AGAVOID-dal, az After


az első EP: 


és élőben a KERET által szervezett Kikeltetőben: 


AGAVOID Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2015/12/22/magyarradar_agavoid
Magyarradar – AGAVOID
süti beállítások módosítása