Itt vannak a Grammy-jelölések, Kendrick Lamar nagyot nyerhet

2015.12.08. 13:30, subrecorder

9eeaab8a.jpg

Február 15-én rendezik meg az 58. Grammy-díjátadó gálát, ahol mindenki nagy meglepetésére a korábbi év(tized)ekhez képest igen kevés esély lesz arra, hogy valaki olyan nyerjen meg egy nagy díjat, aki nem érdemli meg. Kendrick Lamart például 11 szoborra jelölték, de van esélye D'Angelónak, az Alabama Shakes-nek és Courtney Barnettnek is!

Sok helyen, sokan leírták már, hogy a Grammy miért borzasztó, miért olyanok kapják az aranygramofonokat, akik se nem aktuálisak, se nem nyújtottak zeneileg kiemelkedőt az adott évben. Az utóbbi pár gálán viszont kezd megtörni a jég és totális mellényúlások a mai napig vannak ugyan, de egyre többször kapnak minimum jelölést olyanok, akik valóban megérdemlik azt. A 2016. február 15-én megrendezésre kerülő 58. díjátadón is fel lehet rajzolni egy legrosszabb eset-szcenáriót (Ed Sheerané az év felvétele, Wiz Khalifáé az év dala, Meghan Trainor az év felfedezettje), de sokkal nagyobb esély van arra, hogy elégedetten bólogathassunk a műsor után, mint akár csak az előző években.

Nézzük át a legfontosabb kategóriákat. Az Év Felvételéért a már említett Ed Sheeran (Thinking Out Loud), D'Angelo (Really Love), Mark Ronson (Uptown Funk), Taylor Swift (Blank Space) és The Weeknd (Can't Feel My Face) versenyeznek. Az Év Albuma szobrot Kendrick Lamar (To Pimp A Butterfly), Taylor Swift (1989), az Alabama Shakes (Sound & Color), Chris Stapleton (Traveller) vagy The Weeknd (Beauty Behind The Madness) kaphatja meg. Az Év Felfedezettje díjnak Courtney Barnett, James Bay, Sam Hunt, Tori Kelly és Meghan Trainor közül örülhet valaki. Érdemes még megemlíteni, hogy nagy esélye van a Tame Impalának, hogy megnyerje első Grammy-jét (Év Alternatív Albuma), az Év Elektronikus Albuma-kategóriában is sikerült vállalható neveket összegyűjteni (Jamie xx, Caribou, Chemical Brothers, Disclosure, Jack Ü), de jelölést kapott például Flying Lotus, The Internet, Miguel és Björk is. A teljes lista itt tekinthető meg.


Válogatás a jelöltek zenéiből:

 

 

 

 

https://recorder.blog.hu/2015/12/08/itt_vannak_a_grammy-jelolesek_kendrick_lamar_nagyot_nyerhet
Itt vannak a Grammy-jelölések, Kendrick Lamar nagyot nyerhet
süti beállítások módosítása