Na, Mexikóban is vannak ám Morrissey-fanatikusok!

2015.11.19. 11:00, subrecorder

mexrriss.jpg

Morrissey, a The Smiths volt énekesének rajongói ismertek arról, hogy a végletekig képesek elmenni idoljukért (a zenész októberi budapesti koncertje előtt voltak, akik már előző éjjel a sorban aludtak), olyan szép gesztust azonban kevesen tettek érte, mint a kizárólag az ő szerzeményeit spanyolul előadó mexikói Mexrrissey zenekar.

Camilo Lara által vezetett Mexrrissey zenekar elsőre egy jó viccnek tűnik, olyannak, mint a Pizza Underground, vagy a McDonald's Sabbath, ezekkel ellentétben azonban nem csak hogy teljesen komolyan gondolják, amit csinálnak, de még ráadásul kifejezetten jók is! Lara gyermekkora óta hallgatja a Smiths lemezeit, amikor arról kérdezik, hogy miért lehet Morrissey még a többi országnál is népszerűbb Mexikóban, azt válaszolja, hogy mivel az egész nép imádja náluk azt a fajta melodrámát, ami az énekes minden egyes dalából az első pillanattól árad, tökéletes párosítás ők ketten.

A Mexrrissey klasszikus Smiths- és Morrissey-szólódalokat dolgoz át latin hangszerekre és spanyol nyelvre, népszerűségük pedig lassan hazájukon kívül is akkorára nő, hogy koncertjeikre nehéz jegyet szerezni. Minden bizonnyal újabbat lök rajtuk most a Nowness videója, amelyen a teljes csapat egy kellően melankolikus helyszínen, a londoni 100-as busz megállójában adja elő a The Boy With The Thorn In His Side-ot. Már csak maga a Mester hiányzik a képből, reméljük, egyszer eljön majd a közös zenélés lehetősége a Mexrrissey számára. Őszintén drukkolunk!


A Mexrrissey zenekar egy Smiths-klasszikust játszik:


és az eredeti dal:

https://recorder.blog.hu/2015/11/19/na_mexikoban_is_vannak_am_morrissey-fanatikusok
Na, Mexikóban is vannak ám Morrissey-fanatikusok!
süti beállítások módosítása