Elárverezték minden idők talán legismertebb kardigánját

2015.11.09. 16:45, subrecorder

cobainlive.jpg

A zöldes, piszkosszürkés (és piszkos) kardigán, amelyet Kurt Cobain a Nirvana MTV Unplugged műsorában adott koncertjén hordott, 40 millió forintért kelt el egy aukción. És van, aki még ennél is többet költött rockmemorabiliára.

A Julien aukciós ház tartott a héten egy árverezést, amelyen kizárólag rocktörténeti tárgyakat lehetett megvásárolni. Na de milyen tárgyakat! A fentebb már említett Kurt Cobain kardigán (az ötből egy hiányzó gombbal, valószínűleg cigi okozta lyukkal és mindkét zsebnél elszíneződötten) értékét először 80 ezer dollárra becsülték, végül ennek majdnem kétszereséért, 140800-ért kelt el. Ezen kívül John Lennon akusztikus gitárjáért 2,4 millió dollárt fizetett valaki (ezt inkább át sem váltjuk forintra), egy Michael Jackson-dzsekiért 24 ezer dollárt, egy Elvis-zongoráért 610 ezret, Ringo Starr azon dobkészletének egy részéért, amelyet az 1964-es Ed Sullivan showban használt, több mint 2 milliót.


AGYONLÁJKOLT CIKKÜNK A NIRVANA MTV UNPLUGGED KONCERTJÉNEK TÖRTÉNETÉRŐL.


Ezen a héten jelenik meg amúgy Kurt Cobain posztumusz szólólemeze, a 31 dalos Montage Of Heck, amelyen egy Beatles-feldolgozás is hallható lesz, az And I Love Her. Lejjebb mutatunk egy képet a híres kardigánról, merné valaki felvenni? Vagy inkább kiállítaná a természetesen egy háztartásból sem hiányozható Kurt Cobain-oltár közepére?


Kurt Cobain híres kardigánja:ctptfxouyae5cq4.jpg


ezt meg már úgyis mindenki látta:

Címkék: nirvana kurt cobain
https://recorder.blog.hu/2015/11/09/elarvereztek_minden_idok_talan_legismertebb_kardiganjat
Elárverezték minden idők talán legismertebb kardigánját
süti beállítások módosítása