18+ Igen furcsa kísértetház Lawrence Rothman klipjében

2015.11.01. 11:35, subrecorder

roth.jpg

Lawrence Rothman új albuma ugyan majd csak 2016-ban fog megjelenni (ráadásul ennél pontosabbat nem is tudunk), de ennek ellenére az előadó már a második dalt osztja meg róla, a Charli XCX-el közös Oz vs. Edenhez pedig most elszállt videó is készült az őt felfedező Floria Sigismondi rendezésében. Halloween margójára tökéletes.

Ha esetleg valamikor eszünkbe jutna, hogy "most mindenképpen valami furát akarok nézni!", akkor érdemes csak begépelni Lawrence Rothman nevét a YouTube-ra és elmerülni a legkönnyebben talán csak goth-R&B előadóként jellemezhető művész világában. Rothman videóiban vad alteregók tömkelegének képében jelenik meg és maguk a jelenetek is sokszor kényelmetlenek, amelyekhez csak hozzájárul maga a zene, amely a legváratlanabb helyeken tud meglepőket változni, ezzel is erősítve a horror-érzést.

Rothman következő, egyelőre cím nélküli albuma 2016-ra lett kiírva, és igen impozáns vendéglistával rendelkezik. A női oldalról itt lesz Angel Olsen, Kim Gordon és Charli XCX is, a férfi oldalt pedig Ariel Pink képviseli. A kollaborációk közül kettőt már hallhattunk is, egyrészt az Olsennel közös California Paranoiát, másrészt pedig az Oz vs. Edent, melyben Charli XCX háttérvokálozik. Mikor viszont az online zenemagazinok elkezdték felkapni a hírt, főleg a hölgyre koncentrálva, ő elhatárolódott a projekttől, azzal indokolva ezt, hogy mivel a dal egyáltalán nem képviseli azt a művészi irányt, melyet ő vett, ezért arra kérte Rothmant, hogy név nélkül szerepelhessen. Később aztán pár tweettel megoldódott a probléma. Az Oz vs. Eden amúgy az előadó eddigi egyik legegyenesebb, legpoposabb szerzeménye, egyértelműen elkülöníthető refrénnel és verzékkel rendelkezik, most be kell érnünk a videó furcsaságával. Nem is írnánk le, hogy pontosan mi történik benne, mert a látszólag összefüggéstelen horror-képeket csak annyi köti össze, hogy egy kísértetházban van összezárva az összes karakter. Egyikőjük ráadásul villant is, ezért a felnőtt-tartalomjelzés.


Lawrence Rothman új videója és dala, Charli XCX háttérvokáljával:

Címkék: lawrence rothman
https://recorder.blog.hu/2015/11/01/18_igen_furcsa_kisertethaz_lawrence_rothman_klipjeben
18+ Igen furcsa kísértetház Lawrence Rothman klipjében
süti beállítások módosítása