Itt a Cseh Tamás Program: Akkordok nyomában – poptörténeti séta

2015.10.09. 17:45, rerecorder

seta.jpg

Nosztalgiázó örökifjak és az Ifipark bezárása után született fiatalok együtt idézték fel a Nagy Generáció emlékét a Cseh Tamás Program és a Várgondnokság által közösen szervezett, Akkordok nyomában című poptörténeti sétán. A Jávorszky Béla Szilárd és Török Ádám vezette túrázók az egykori Ifiparktól indultak, de útba ejtették a Vár Klubot és a Bem Rockpartot is.

A szeptember 20-i délután házigazdái közül Jávorszky (pop)történeti adalékokkal szolgált a felkeresett helyszínekről, míg a Mini frontembere személyes élményekkel színesítette a beszámolót. Szó esett mások mellett a rakparton elcsattant pofonokról és csókokról, a hippi- korszak első számú presszójáról, valamint Rajnák és Margóka klubvezetők áldásos tevékenységéről.

A ma már világörökségi státuszt élvező, Ybl Miklós tervei alapján épült Várkert Bazár neoreneszánsz stílusú komplexumában működött Budai Ifjúsági Park kétségkívül egy nemzedék találkozóhelyének számított, de hasonlóan fontos hely volt a Szentlélek téri Vár Klub is, ahonnan mások mellett az Omega pályája indult. Itt látta meg Erdős doktor Csepregi Évát. A többi már történelem… Az Andrássy grófok egykori budai rezidenciája, amely később Bem rockpart néven vonult be a könnyűzene történetébe, ugyancsak látott pár bulit, noha – mint megtudtuk – a nyitókoncert éppenséggel elmaradt.

A túrán hosszú hajúak és farmernadrágosok is részt vehettek, a helyek azonban hamar megteltek, ezért közkívánatra a poptörténeti séták hamarosan folytatódnak.

A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készült.

https://recorder.blog.hu/2015/10/09/itt_a_cseh_tamas_program_akkordok_nyomaban_poptorteneti_seta
Itt a Cseh Tamás Program: Akkordok nyomában – poptörténeti séta
süti beállítások módosítása