Father John Misty megtrollkodta Ryan Adams Taylor Swift-feldolgozáslemezét

2015.09.23. 11:00, subrecorder

fatherjohnmisty.jpg

Mi is megírtuk, hogy Ryan Adams teljes egészében feldolgozta Taylor Swift tavalyi 1989 lemezét, egyfajta Nebraska-korabeli Bruce Springsteen stílusban. Most pedig Josh Tillman, vagyis Father John Misty tette ugyanezt, csak éppen a Velvet Undergroundot tekintve zenei példaképnek. De hogy jön ehhez Obama és Lou Reed szelleme?

Bár Ryan Adams 1989-feldolgozáslemeze igazán kellemes hallgatnivaló, valóban adhat okot az egész némi viccre, egyrészt tekinthető hype-generátornak, másrészt pedig a sok elragadtatott vélemény ellenére azért mégiscsak egy poplemezről van szó, nem pedig a Szent Grálról. Josh Tillman pedig híres a metahumoráról, idei albumának tavaszi megjelenése előtt például a streameket vette célba, amikor az egész I Love You, Honeybeart megosztotta MIDI-verzióban, de a merch shopjában is találunk igazán igénytelenül gusztustalan dolgokat, amiket a "legnagyobb kreációjának" nevez. Nem véletlen tehát, hogy pont ő trollkodott Adams-nél azzal, hogy szintén feltöltött pár feldolgozást a Taylor Swift-albumról,  méghozzá a Velvet Underground stílusában. Ezek aztán gyorsan el is tűntek a Soundcloudjáról, na de miért? Tillman hosszú közleményt adott ki az ügyről, melyben leírja egy furcsa álmát (szerepel benne Obama, francia pszichoanalitikus és Burger Kinges papírkorona is), ebben szólítja meg Lou Reed a mennyekből, arra kérve a zenészt, hogy szedje le a dalokat az internetről, mert az öröksége "nem az ő játékszere". A teljes magyarázat elolvasható a Facebookján,

Azért a Blank Space Heroinra emlékeztető újragondolását a YouTube megmentette, így ez egyelőre meghallgatható. És érdemes is rákattintani, mert Tillman nemcsak metahumorban erős, hanem zeneiben is, ezzel a szerzeményével is garantáltan mosolyt csal majd az arcunkra.


Father John Misty és a Blank Space:


és itt van Tillman, amint Arcade Fire-t dolgoz fel, kissé komolyabban:

https://recorder.blog.hu/2015/09/23/father_john_misty_megtrollkodta_ryan_adams_taylor_swift-feldolgozaslemezet
Father John Misty megtrollkodta Ryan Adams Taylor Swift-feldolgozáslemezét
süti beállítások módosítása