Így szól Taylor Swift Ryan Adams előadásában

2015.09.18. 17:13, subrecorder

eaf4b520.jpg

Nyáron jelentette be Ryan Adams, az igen termékeny énekes-dalszerző, hogy teljes egészében feldolgozza Taylor Swift tavalyi világverő lemezét, az 1989-et. A megjelenés már nagyon a nyakunkon van, és most végre hallhatjuk az első teljes dalt is, a Bad Blood újragondolását.

Taylor Swift talán egész karrierje legjobb évét futotta tavaly, amikor kiadta ötödik stúdiólemezét, az 1989-et, ami nem csak a rajongói és a poptimisták körében lett népszerű, hanem majdhogynem a teljes zenei spektrumról érkeztek rá pozitív visszajelzések. Ilyen univerzálisan kedvelt lemez rég jelent meg, természetesen a milliós eladások és a megnyert díjak után a következő lépés a kanonizálódás, ehhez járul hozzá Ryan Adams is. A multiinstrumentalista-énekes-dalszerző augusztusban jelentette be, hogy a teljes lemezt újragondolja (Taylor Swift reakciója Twitteren: "KIDŐLTEM"), szomorú, a Smiths-re emlékeztető stílusban. Azóta több rövid részletet is hallhattunk, többek közt az Out Of The Woods-ból és a Welcome To New Yorkból, de teljes dalt egészen tegnapig nem kaptunk.

A hivatalos megjelenési dátum (szeptember 21, vagyis jövő hétfő) bejelentésével együtt azonban végre megtört a jég, és az Apple Music-on futó Beats 1 rádió Zane Lowe nevével fémjelzett műsorában végre lejátszották a Bad Blood ryanadamsesített verzióját. És igen, a kételkedők kedvéért: nagyszerűen szól, egy másik műfajra átdolgozva válik igazán nyilvánvalóvá, mennyire jól össze van rakva (ez és a többi is). Bár a Smiths hatását mi eddig nem nagyon érezzük, ez valószínűleg a lassabb szerzeményeknél fog előjönni. De hogy minden kiderüljön, tényleg alig pár napot kell csak várnunk.


Ryan Adams Taylor Swift-feldolgozása:


és az eredeti:

https://recorder.blog.hu/2015/09/18/igy_szol_taylor_swift_ryan_adams_eloadasaban
Így szól Taylor Swift Ryan Adams előadásában
süti beállítások módosítása