Ötéves a Recorder!

2015.09.08. 15:09, rerecorder

rec_5_web_1.jpg

Alig egy hónapja ünnepeltük a nyomtatott Recorder magazin negyedik születésnapját és máris újabb gyertyafújás előtt állunk. Mit állunk, fújjuk épp! A négyéves print-Recorder ünneplésekor csak egy pillanatra néztünk vissza, mert a negyedik se nem kerek, se nem túl komoly évforduló, most azonban kicsivel kerekebb, komolyabb a helyzet, de ismét nem időzünk magunknál túl sokat - csak nagy léptékben nézünk vissza a Recorder és a Recorder.hu történetére és ajánlunk néhány cikket az elmúlt 1826 napból.

Kezdjük így: az elmúlt 1826 napból alig néhány volt olyan, hogy ne jelentkeztünk volna legalább egy, de inkább négy-öt-hat poszttal naponta. Eddig 8542-vel összesen, ami azt illeti, szóval átlagosan napi 4,67 cikket tettünk közzé - most már ezt is tudjuk. Már persze ha jól számolunk, mert matek helyett sokkal jobban szeretünk zenével foglalkozni.

A Recorder.hu 2010. szeptember 8-án startolt, az indítóposzt ez volt, az első hivatalos cikk pedig egy hír a friss Mercury-díjas The XX-ről. Azt mondtuk magunkról, hogy a "minőségi popzene és a minőségi újságírás barátai vagyunk" és az elmúlt öt évben - reméljük, olvasóink is így gondolják - ez nem változott. Ahogyan az sem, hogy továbbra is zenerajongók írják a Recordert: mind olyanok vagyunk, akiknek fontos a kedvenc zenekaráért, énekeséért akár sok száz (netán ezernél is több) kilométert utazni, beszerezni egy hiányzó albumot a limitált újrakiadásban vinylen vagy egyszerűen zenét hallgatni, zenéről beszélgetni (sőt oké, zenéről írni) napi tizensok órában.

Szóval 2010 őszén elindultunk, aztán fokozatos erősödtünk, 2011 nyarán startolt a nyomtatott Recorder, 2013 őszére pedig egy év alatt megdupláztuk az oldal látogatottságát (ekkor már havi 400 ezer felett volt a cikkekre érkező kattintások száma), és attól az évtől fogva már a magazin is havi gyakorisággal jelent és jelenik meg. Azóta is egyedül vagyunk a popzenei lapok piacán, ráadásul úgy, hogy az olvasók kezdettől fogva ingyenesen juthatnak hozzá a friss lapszámokhoz. 

A Recorder.hu-n többségében természetesen zenei hírek szerepelnek (alaposan végigdokumentáltuk az elmúlt 60 hónapot, ha jól fejszámolunk éppen), de büszkék vagyunk arra is, hogy az utóbbi három év mindegyikében jóval száz felett volt az exkluzív premierek, az elsőként a Recorderen nézhető videók és hallgatható új albumok, EP-k, dalok száma. A hazai zenei élet régóta kiemelten számol velünk és számít ránk, cserébe mi pedig tartjuk magunkat ahhoz, hogy csak az általunk megszabott magas minőségi elvárásokat teljesítő produkcióknak biztosítunk megjelenési lehetőséget.

Rendszeres éves összefoglalóink (évösszegzés 2010, 2011, 2012, 2013, 2014) készítésekor mi lepődünk meg a legjobban, hogy mennyit interjúzunk egy-egy 12 hónapos periódusban, azon viszont már nem, hogy ugyanennyi idő alatt mennyi lemezt hallgatunk meg! (Jóval ezer feletti ez a szám.) 

Utóbbiakról, mármint arról, hogy mit tartunk aktuálisan a minőségi popzene csúcsának, a legpontosabb képet évvégi listáink adják: 2012 óta itt rendszeresen külön tárgyaljuk a nemzetközi és a magyarországi megjelenéseket (2010 albumai, 2011 albumai, 2012 albumai, 2012 magyar albumai, 2013 albumai, 2013 magyar albumai, 2014 albumai, 2014 magyar albumai) és eseményeket. Fontos persze a múlt is, minden évben visszanézünk - a popzenei ciklikusság alapelve szerint - húsz évvel korábbra (1991, 1992, 1993, 1994 - felkészül 1995 most ősszel), sőt olykor még sokkal távolabbra is (összegeztük az ötvenes évek popzenéjét is). Folytathatnánk még, naná, hosszasan, de mivel szabadon elérhető az archívumunk és ott van a jobb felső sarokban a keresőnk, inkább azt mondjuk: kutakodjon mindenki bátran, igyekeztünk szorgalmasan tagelni az összes cikket.

8542 cikk, hát persze, hogy nem emlékszünk az összesre - írjátok meg kommentben, hogy nektek mik voltak a kedvenceitek közülük. 8542 új cikk, ennyi a minimális célkitűzés a következő 5 évre - olvassatok, hallgassatok, nézzetek minket, osszátok meg, ami tetszik, és írjátok meg nekünk is, mi tetszik (és azt is, mi nem), hogy ezzel a tudással is tovább erősödve érjünk el majd ehhez az újabb állomáshoz.

Köszönjük, hogy használjátok a Recordert!

a Recorder

https://recorder.blog.hu/2015/09/08/oteves_a_recorder
Ötéves a Recorder!
süti beállítások módosítása