Oneohtrix Point Never átharapja magát a szintiködön

2015.09.07. 11:11, subrecorder

oneohtrix_point_never_photo_credit_timothy_saccenti.jpg

Több rövid kedvcsináló után Daniel Lopatin, a kísérleti elektronika egyik kiemelkedő alakja végre megosztotta az első teljes dalt Oneohtrix Point Never nevű projektjének friss albumáról, a Garden Of Delete-ről.

Lassan tényleg beindul az őszi lemezdömping, az uborkaszezonnak hivatalosan is vége van, aki pedig már most elveszettnek érzi magát az új albumok véget nem érő be-, és megjelenési körforgásában, azoknak azzal a "rossz" hírrel kell szolgálnunk, hogy a java még igencsak hátravan. Október-november hónapra még bőven várhatjuk nagy nevek visszatérését, ilyenkor szokták még utoljára megnyomni az évet a kiadók és az előadók.

Az egyik zenész, aki már pár hete szellőzteti, hogy hamarosan kihozza majd új anyagát, az Daniel Lopatin, vagyis Oneohtrix Point Never, aki a kísérleti elektronika nem túl nagy mainstream népszerűségi tortájából egy egészen nagy szeletet tudott az évek során szépen lassan kivágni magának. A szintimegszállott Lopatin új lemeze, a Garden Of Delete (2009 óta ez lesz az első olyan anyaga, melynek nem R betűvel kezdődik a címe) szinte teljes mértékben egy Kronoson íródott, tudhattuk meg egy interjúból, melyet maga a zenész készített egy Ezra nevű idegen lénnyel. A földönkívülivel való találkozás aztán annyira megihlette az előadót, hogy dalt is nevezett el róla a röviden G.O.D.-nak nevezett albumon, derül ki az első teljes számmal együtt kiadott hivatalos tracklistből. És hogy milyen az I Bite Through It című új OPN-szerzemény? Meglepően felemelő és a felétől szokatlanul nagy szerepet kap benne egy akusztikus gitár is, de közben persze azért majdnem végig ott van benne az előadótól megszokott sűrű szintifüggöny is. A november 13-án megjelenő Garden Of Delete-ről tehát mutatjuk a dalt, a számlistát és a borítót is.


Oneohtrix Point Never új száma:


a Garden of Delete számlistája:

01 Intro
02 Ezra
03 ECCOJAMC1
04 Sticky Drama
05 SDFK
06 Mutant Standard
07 Child of Rage
08 Animals
09 I Bite Through It
10 Freaky Eyes
11 Lift
12 No Good


és a borítója:

opncover.jpg

https://recorder.blog.hu/2015/09/07/oneohtrix_point_never_atharapja_magat_a_szintikodon
Oneohtrix Point Never átharapja magát a szintiködön
süti beállítások módosítása