A magyar synthwave krémje egy jótékonysági albumon - Hungarian Synthwave Allstars!

2015.09.03. 20:00, rerecorder

11990202_712242652242776_1625598488_o.jpg

Ilyen se volt még - kétszeresen sem! Egyrészt megszületett a magyar synthwave-előadók első válogatáslemeze, a Hungarian Synthwave Allstars - ami rögtön egy jótékonysági album, hiszen a digitális kiadvány összes bevételét egy beteg kislány gyógyításának elősegítésére fordítják. Lazerpunk!, 80 Strange Robots, Quixotic, Gridscape és az egész projektet összefogó Neon Droid mellett további nagyszerű előadók és szuper felvételek ezen a 18 számos, pazar válogatáslemezen. Vedd meg - mindenki jól jár vele!

A hazai synthwave-színtér az utóbbi időben egyre erősebb jeleket küld a föld alól, a Recorder is foglalkozott már több előadóval, de most egy olyan kezdeményezés született, ami tényleg megsüvegelendő. Egyrészt egy 12 előadót tartalmazó, 18 számos, 80 perces átfogó kép született a hazai szcénáról csupa eddig nem publikált, vagy nagyon ritka dallal. Másrészt pedig a lemez (amit a Bandcamp-oldalon lehet megvásárolni) 100%-os bevételét jótékony célra fordítják az alkotók. A projektet összefogó Neon Droid a Recordernek mesélt arról, hogy mindenképpen támogatni szerettek volna valakit a kiadvány bevételével, és némi keresés után végül a Londonban élő Maya Zubelre esett a választás, aki egy ritka idegrendszeri daganatos betegségben szenved és a készítők egyik ismerősének az unokatestvére. De át is adjuk a szót Neon Droidnak, hogy meséljen a projektről:

"A válogatás ötlete még idén márciusban ötlött fel bennem, amikor sikerült egy találkozót összehozni pár magyar synthwave-es sráccal egy Budapesti kocsmában. Gridscape, Tomi az 80 Strange Robots-ból, Lazerpunk, Quixotic és jómagam, Neon Droid akkor találkoztunk először élőben és pár sör után megbeszéltük, hogy össze kellene hozni ezt a teljesen magyar előadókból álló synthwave-projektet.

Én áprilisban jelentettem meg az első albumomat és utána tökéletes volt az idő, hogy tető alá hozzuk ennek a válogatásnak a tervét. Eleinte még attól tartottunk, hogy ötünkön kívül nem nagyon lesz más előadó a lemezen és 10 számot is nehezen fogunk kiizzadni, de szerencsére a szcéna meglehetősen felkapott - sőt napról-napra gyarapodik - és rátaláltunk jópár ígéretes magyar formációra. Így csatlakozott a projekthez a Retröxx párosa, a BP Studio, Envo, Terminal Danger, Zyrit majd szinte az utolsó pillanatokban Malibu B és Megahit. Az album alaptétele annyi volt, hogy lehetőleg a synthwave stílus körül mozogjanak a dalok és még máshol nem publikált, lehetőleg új számokat mutassunk be. A válogatáson így hallható igazi synthwave, erősebb new retro wave, klasszikus outrun illetve italo-s és még chiptune hangzás is. Lényegében minden, amiért imádjuk a 80-as éveket.

A jótékonyság ötletét Lazerpunk dobta fel még a projekt legelején, viszont Mayát csak pár nappal a premier előtt találtuk meg. Maya igen ritka Neuroblasztómában, azaz idegrendszeri daganatos betegségben szenved. Mindegyikünk vágya, hogy az albummal jelentősen tudjuk támogatni Maya kezelését illetve felépülését, így mindenkit kérünk, akinek ez nem okoz nehézséget, támogassa Mayát az album megvásárlásával. Nincs alsó határa az vásárlásnak, így már egy minimális összeggel is hozzá lehet jutni és ezzel ez igen beteg kisgyereken tudunk – ha csak egy picit is – segíteni. Minden segítséget nagyon hálásan köszön az egész csapat."


és akkor itt a tényleg remek válogatás, amit a Hungarian Synthwave Allstars Bandcamp-oldalán a Buy Now-ra kattintva lehet megvásárolni, itt - NAME YOUR PRICE opcióval, vagyis mindenki annyit adományoz amennyit óhajt - jótékony célt támogatsz vele: 

a közreműködő előadók Facebook-oldalai, érdemes tovább kutakodni az eddigi életművekben:

Quixotic
Neon Droid
Lazerpunk
Retröxx
Zyrit
Megahit
Gridscape
Terminal Danger
BP Studio
80 Strange Robots
Malibu B
Envo

a válogatás promoképe: 11973505_712242678909440_981172421_o.jpg

https://recorder.blog.hu/2015/09/03/a_magyar_synthwave_kremje_egy_jotekonysagi_albumon_hungarian_synthwave_allstars
A magyar synthwave krémje egy jótékonysági albumon - Hungarian Synthwave Allstars!
süti beállítások módosítása