Éjszakai fények és tánctéri csillogás a Hurts új klipjében

2015.08.29. 15:00, subrecorder

b.jpg

Október 9-én jelenik meg Theo Hutchcraft és Adam Anderson, vagyis a Hurts harmadik nagylemeze, a Surrender. A színpadiasan szomorkás szintipop duó most egy laza diszkóslágert mutatott be az albumról Lights címen, amelyhez videó is készült, főszerepben a matt részeg énekessel.

A 2010-es első, a dalok hangulatát meghazudtolóan Happiness címmel ellátott anyaguk és az őket híressé tevő melankolikus szintipop után a brit Hurts három évvel később az Exile-on már kísérletezett némi újfajta hangzással, többek közt hiphopos alapokkal és néha még a gitárok is előkerültek. Úgy tűnik, az októberben megjelenő folytatáson ismét csak a konstans szomorúság marad az egyetlen állandó Theo Hutchcraft és Adam Anderson zenéjében, az eddig kiadott dalok közül az első színtiszta rádiós popsláger epikus magasságokba emelkedő refrénnel, míg a frissebb Lights egy R&B-s és diszkós elemekkel bőven megszórt, tánctereken kora hajnalra időzített szerzemény.

A dal klipje utóbbira rá is erősít, benne egy nő és egy férfi találkozik egymással egy magányosan átbulizott és -alkoholizált éjszaka után, hogy aztán természetesen eszelős tánckoreográfiába kezdjenek együtt. Egyikük maga a Hurts énekese, aki az évek során levetkőzte magáról a finoman elegáns és visszafogott frontember imidzsét, és itt már valódi alternatív-szexidolként jelenik meg. Az ötödik percnél még némi erőszak is belefér a videóba, de hogy ne csúnyán érjen véget a történet, a felkelő nap alatt egy utolsót szinkrontáncolnak szereplőink. Csak mint a valóságban.


A Hurts új videója a Lights című dalhoz:

Címkék: hurts
https://recorder.blog.hu/2015/08/29/ejszakai_fenyek_es_tancteri_csillogas_a_hurts_uj_klipjeben
Éjszakai fények és tánctéri csillogás a Hurts új klipjében
süti beállítások módosítása