Hallgasd meg a Beach House ötödik albumát!

2015.08.20. 12:55, rerecorder

beachhouse1865quote.jpg

A baltimore-i Beach House duó lassan egy évtizede adja ki hangzásaiban finoman változó dreampopos nagylemezeit, az augusztus 28-án megjelenő Depression Cherry című ötödik bársonyborítóban érkezik és megjelenés előtt meghallgatható - hivatalosan is.

depressioncover.jpgNemhivatalosan már több mint egy hónapja kiszivárgott, már számos kritika megjelent róla, de mostantól az NPR oldalán hivatalosan is meghallgatható a kilencszámos anyag. A Beach House 2006-os címnélküli debütálása óta ugye vajmi keveset változtatott megszólalásán (régi orgonák és szintetizátorok, előre programozott dobok, Alex Scally nagy köröket leíró gitározása és Victoria Legrand hűvösen szenvedélyes éneke jellemzi a mai napig), a hangzás mégis mindig fejlődött valamerre és ezen a szűk dreampopos tartományon belül a fokozatos építkezés elvével messzire és meglepően nagy népszerűségig jutottak. A szobazenés bemutatkozás után a 2008-as Devotionön teltebb lett a sound és soulos a hangulat, a már komoly rajongótábort (fesztivál-headliner pozíciót) hozó 2010-es Teen Dreamen tovább nőtt az élő dob szerepe és végképp belakták sajátos zenei világukat, amit a 2012-es Bloommal már magabiztosa uraltak. Ahogy írtuk annak a lemeznek a recenziójában: "a Beach House-életmű egyes fejezetei egy nagy egész részét képezik és bővítik, ugyanazt a gondolatkört járják körbe mindig egy kicsit más szemszögből, a fókuszba mindig egy kicsit mást helyezve" - ezúttal is így van. Most a már-már monumentális hatás helyett visszatértek a korábbi, dobgépes, szellősebb hangtérbe, tovább élesedtek a gitárok, shoegaze-esebbek a dalok - az összhatás viszont nagyjából változatlan.


2009-BEN, AMSZTERDAMBAN KÉSZÜLT NAGYINTERJÚNK VICTORIA LEGRANDDAL.

A lemez vörös bársonyborításban fog megjelenni vinylen (1971-ben már kijött egy ilyen kiadvány: az olasz Peppino Di Capri lemeze vörös és zöld bársonyban), a zenekar weboldalán működik egy Single finder opció, amelyen kedvenc Beach House-dalainkat bejelölve kapunk nekünk jó eséllyel tetsző új dalokat, aztán működik egy Setlist creator, amivel a nemrég startolt és az egész őszt lefedő, masszív turné egyes állomásain jelölhetünk be három kedvenc dalt, és az így született kívánságlista jó eséllyel befolyásolja majd az adott napi setlistet (Európában október 24. és november 24. között koncerteznek, hozzánk legközelebb november 17-én Münchenben). 


A Depression Cherry itt hallgatható teljes egészében.

a lemezt felvezető Sparks

https://recorder.blog.hu/2015/08/20/hallgasd_meg_a_beach_house_otodik_albumat
Hallgasd meg a Beach House ötödik albumát!
süti beállítások módosítása