A Tame Impala a halálról, a Chemical Brothers pedig androidokról forgatott klipet

2015.08.18. 14:07, subrecorder

impala.jpg

Az utóbbi hónapok két fontos megjelenése fűzhető a Tame Impala és a Chemical Brothers nevéhez, azaz mindkét formáció új nagylemezzel jelentkezett, most pedig egyszerre mutatták be új videóikat, ráadásul mindketten ahhoz a dalhoz, amelyet elsőként osztottak meg audiováltozatban az új kiadványok beharangozásaként - a két klip ráadásul hangulatában is hasonlít egymásra.

Kevin Parker, a Tame Impala név mögé bújó fiatal ausztrál zenei zseni két állapot közötti átvezető lemeze, a Currents kissé megosztotta a rajongókat és a kritikusokat is. Vannak, akik az év egyik legjobbjának tartják (köztük mi is), egy elég hangos kisebbség viszont hiányolja a "régi" Tame Impalát, a nehéz, trappoló gitárokat, a slágereket, a pszichedeliát. Nekik azt ajánljuk, adjanak csak még egy esélyt a lemeznek, ezek az elemek ugyanis mind ott vannak az új anyagon is, még ha némileg más formában és eldugottan is. A Currents-t nem olyan könnyű megszeretni, mint akár Parker előző albumát, a Lonerism-t, viszont többszörösen meghálálja a belé fektetett időt. A lemezt nyitó (és azt korábban felvezető) Let It Happen például simán 2015 egyik legjobb száma, ehhez készült most kisfilm, amelyben egy férfi rémálomszerű utazását követhetjük végig. Sok Tame Impala-szerzemény szólt már a stresszről és annak elengedéséről, ez a videó most bemutatja, hogy mi történik, ha utóbbira nem vagyunk képesek.

 

chem.jpg
Amennyire megosztotta most Kevin Parker az őt követőket, annyira egyöntetűen ölelte keblére szinte minden rajongó a Chemical Brothers új lemezét, a Born In The Echoes-t. Tom Rowlands és Ed Simons meghatározó elektronikus zenei formációja húsz év után is képes aktuális maradni (vagy legalább nem válik cikivé), egy olyan műfajban ráadásul, amelyben a trendek gyorsabban követik egymást, mint a kiállások egy Martin Garrix-fellépésen. Nem tudni, honnan veszik ők ketten ezt az újdonsült kreativitást, de kijelenthető, hogy másodvirágzását éli a formáció, a Born In The Echoes-on ott van néhány az utóbbi 15 éves termését figyelembe véve a duó legegyértelműbb popdalai és legjobb klubhimnuszai közül. Most a Sometimes I Feel So Deserted című számhoz készítettek videót Ninian Doffal közösen, ebben egy "élő szövet fémvázon"-féle android menekül egy csapat vadász elől testrészeit veszítve és társait feláldozva az úton. Az üzenet itt nagyrészt rejtve marad, a látvány viszont erős és jól is illik a dalhoz.

https://recorder.blog.hu/2015/08/18/a_tame_impala_a_halalrol_a_chemical_brothers_pedig_androidokrol_forgatott_klipet
A Tame Impala a halálról, a Chemical Brothers pedig androidokról forgatott klipet
süti beállítások módosítása