Tévésorozat lesz Patti Smith életéből

2015.08.12. 16:15, rerecorder

ar00185_10.jpg

Patti Smith magyarul is megjelent - általunk is méltatott - hatvanas-hetvenes évekbeli memoárjából, a nagy sikerű, díjakkal halmozott Kölykökből (angolul: Just kids, 2010-ben jelent meg eredetileg) tévésorozat készül. Hurrá!

Az énekesnő első emlékirata életének egy bizonyos korszakát és a hozzá egyik legközelebb álló emberrel való viszonyát mutatja be. A kötet a hatvanas évek végétől indul és Robert Mapplethorpe világhírű fotóművésszel való kapcsolatát helyezi középpontba nagyon eredeti és érzékeny módon - a könyv el is nyerte a rangos National Book Award kitüntetést Amerikában (sok más díj mellett). Ebből készül most egy televíziós sorozat, amelyet a Showtime csatorna fog műsorra tűzni (tudjuk: a Dexter, a Homeland, a Weeds, a Californication otthona, de itt fut majd az új Twin Peaks is), és Patti Smith írja a forgatókönyvet Johnny Logannel (tudjuk: a Gladiátor, az Aviátor vagy a Hugo forgatókönyvírója) és azért vele, mert a zenész-képzőművész-író Smith nagyon bírja az ő új tévésorozatát, a Showtime-on futó Penny Dreadfult. Az egyik legnagyobb és legnagyobb hatású előadó azt mondta a tervezett szériáról, hogy "a Showtime miniszéria lehetővé teszi számunkra, hogy a könyvnél is alaposabban tárjuk fel a karaktereket, mutassunk be kimaradt történeteket, mindezt szokatlan megközelítésben." A kérdés már csak az, hogy ki játssza Patti Smith-t? Kirsten Stewart? Netán Charlotte Gainsbourg

A sorozat tehát ígéretes, és addig sem kell Patti Smith-élettörténet nélkül kibírnunk, ameddig elkészül, hiszen október 6-án jelenik meg a Kölykök "folytatása", azaz egy újabb Smith-memoár, amely 18 állomáson (helyszínen, helyzetben) mutatja be a zenész számára fontos életpillanatokat, M Train lesz a címe és persze, hogy várjuk.

Patti Smith amúgy a nyár folyamán az idén negyvenéves debütáló- és kulcsalbumát, az 1975-ös Horses-t adta elő élőben - a nálunk szerencsésebb országok fesztiváljain, koncerthelyein.

a Horses teljes egészében: 

Címkék: patti smith
https://recorder.blog.hu/2015/08/12/tevesorozat_lesz_patti_smith_eletebol
Tévésorozat lesz Patti Smith életéből
süti beállítások módosítása