Itt a Cseh Tamás Program – The Headbengs

2015.08.08. 09:01, rerecorder

headbengs3.jpg

A Cseh Tamás Program induló zenekarokat-előadókat támogató alprogramjának 42 nyertese közül augusztusban 16-ot mutat be a CSTP a Recorderen, íme az abc-rendben a negyedik: The Headbengs.

 

Idestova tíz éve zenél együtt a három „anyaszomorító”, a Headbengs a hazai rockélet rakétája. Rengeteg koncert vagyis „trubadúrkodás közbeni porhüvely-mutogatás” és „hirtelen felindulásból elkövetett szemdüllesztés” van a hátuk mögött, bár a kétszerese is kevés lenne nekik. Megállíthatatlanok. Még szerencse, hogy senki nem kívánja megállítani őket. Sőt.

Rocktogon, Barba Negra Track, Szabad az Á, Rockpince, Gödör, A38, Rockbarlang, Állomás Presszó, Fészek, Doors kocsma – csak néhány azokból a helyekből, ahol a Headbengs az elmúlt majd teljes évtizedben többezres közönségnek nyújtott zenei élményt (és okozott heveny nyakfájdalmakat). A rákosszentmihályi triumvirátus beatzenekarként kezdte, azonban hamar rákaptak a zúzás ízére. Életük első koncertjét 2005 novemberében tartották, de első lemezük csak öt évvel később, 2010-ben jelent meg Kisördög címmel.

A The Headbengs nevét az egész ország megismerhette 2011-ben, amikor az Akarom, hogy érezd című számukat pörgetni kezdte a Petőfi Rádió. Az ÉTER Tehetségkutatón 2012-ben már döntősök voltak, 2013-ban játszottak először a Veszprémi Utcazene Fesztiválon, megalkották a Turné című TV-műsor főcímzenéjét, augusztusban pedig debütált az Akarom, hogy érezdhez készített videoklip is, 2014 elején aztán megjelent az azonos című, három számos EP, októberben pedig dalpremierrel jelentkezett a zenekar (Bele az éjszakába).

A Cseh Tamás Program keretében nekiláttak első nagylemezük elkészítésének, erre azonban kevés idő és hely jutott a koncertkalendárium sűrű erdejében. Idén a Headbengs a Nagy-Szín-Pad versenyzője volt, a CSTP előzenekari alprogramjának köszönhetően pedig országos turnéra indultak a Supernemmel. Szerepeltek az MR2 Akusztik című műsorban, június 26-án újabb számot mutattak be Mindig az a nő címmel, húrok közé csaptak a VOLT-on, játszanak az EFOTT-on, a Campus Fesztiválon, a Strand Fesztiválon… Mi lesz még itt, kérem?

Reméljük, rövidesen egy remek rockalbum.


A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készült.

https://recorder.blog.hu/2015/08/08/itt_a_cseh_tamas_program_the_headbengs
Itt a Cseh Tamás Program – The Headbengs
süti beállítások módosítása