Az Instagram betiltotta az EDM-et

2015.08.05. 15:08, rerecorder

edm-1074x483.png

Az Instagram fogta magát és egyszerűen betiltotta az EDM-et. Végre! Mondhatnák a népszerű, de fájdalmasan sematikus műfaj ellenségei - azonban persze csak arról van szó, hogy mostantól nem lehet használni és keresni a népszerű, és kissé vaskalapos fényképmegosztó-oldalon az edm hashtag-re. De miért?

2b09c51800000578-3183630-hard_the_two_day_festival_had_sellout_crowds_of_about_65_000_eac-a-109_1438650819498.jpgAz Instagram #edm hétfői betiltása előtti hétvégén a következő történt: augusztus 1-2-án zajlott a Los Angeles-i HARD Summer Music Festival, ahol az első napon két tinilány (egy 18 és egy 19 éves) meghalt - a gyanú szerint mindketten drogtúladagolásban, de a nyomozás még nem zárult le -, és mivel a HARD bérbe vett állami területen zajlott, a botrány így csak még nagyobb lett Amerikában, képviselők követelik a 'rave'-ek betiltását (ugye láttunk már ilyet, mások mellett bő két évtizede Nagy-Britanniában is). A 65 ezres HARD persze nem kizárólagosan EDM-fesztivál, a fiatalok szórakozását pedig mindig el akarják rontani a felnőttek, főleg, ha már feltételezett droghalál is kapcsolódik ahhoz (2006 óta 19 droghoz kapcsolódó haláleset történt amerikai fesztiválokon), így sokak szerint a mostani esetekkel elérkeztünk az aktuális amerikai EDM-lufi kipukkadásához. 

Tehát a hétvégi fesztiváltragédia után tiltotta be az Instagram az igen népszerű EDM hashteg használatát, már keresni sem lehet ilyen képekre. Az először magyarázat nélküli eseményt így könnyű volt a fenti történésekhez kapcsolni, ám tegnap este megérkezett a hivatalos közlemény is: az Instagram azért tiltotta le az edm #-et, mert azt olyan tartalmak megosztására is használták, mi sérti a cég meztelenséghez kötődő szabályait. Volt már hasonlóra példa, az Instagram múlt hónapban a curvy (csábos?, gömbölyű?) #-et tiltotta be hasonló okból (túl sok meztelenség tartozott hozzá), de azt a nagy ellenállás miatt később visszaengedték az oldalra, szóval alighanem az #edm sem lejátszott ügy még, de ennél érdekesebb kérdés, hogy mi lesz a HARD-hoz hasonló monumentális fesztiválok sorsa, most, hogy nagyon felerősödött az ezeket betiltani vágyók hangja.

Címkék: edm instagram
https://recorder.blog.hu/2015/08/05/az_instagram_betiltotta_az_edm-et
Az Instagram betiltotta az EDM-et
süti beállítások módosítása