Kalle Mattson klipje klasszikus albumborítók előtt tiszteleg

2015.08.02. 13:00, subrecorder

kalle.jpg

Az albumborítók feldolgozása szinte kimeríthetetlen téma, melyhez különösen az utóbbi pár évben nyúlnak szívesen előadók, így most a kanadai Kalle Mattson is. Ő saját magát és zenekarát illesztette be a 35 kedvenc lemezének borítóképébe.

A Kanada Ontario államából származó 25 éves Kalle Mattson hazája egyik legnépszerűbb énekes-dalszerzője lett a 2010-es években, nevét hiába ismerik kevesebben az országtól délebbre, vagy akár Európában, tavaly még Polaris-díjra (az ottani Mercury) is jelölték Someday, The Moon Will Be Gold című lemezét. Az idén egy új EP-vel visszatérő előadót Kanadán kívül legtöbben talán kreatív videói alapján ismerhetik, készített ő a világ történetét feldolgozó klipet mindössze 250 dollárból, illetve csúzlira erősített kamerával felvett ódát San Franciscóról. Új, Avalanche című dalának most közzétett kisfilmjével ismét költséghatékonyan mutat ügyeset, ezúttal 35 klasszikus albumborító fotózását élhetjük újra magával az előadóval. Megelevenedik például a Ramones, David Bowie,  Bob Dylan egy-egy ikonikus lemezborítója, de hogy az újabbakról se feledkezzünk el, a Sea Change Becktől és az Our Endless Numbered Days az Iron & Wine-tól.

"Remélem, senki nem fog egoistának gondolni amiatt, hogy például Bob Dylan feje helyére a sajátomat tettem, teljes mértékben az előadók iránti szeretetből készítettem el ezt a videót" - szabdkozott Mattson tipikus kanadai visszafogottsággal egy interjújában. Az énekes-dalszerző Avalanche című hat számos EP-je augusztus 21-én jelenik meg a Home Music kiadó gondozásában.


Kalle Mattson új videója, benne 35 albumborító - te felismered mindet?

https://recorder.blog.hu/2015/08/02/kalle_mattson_klipje_klasszikus_albumboritok_elott_tiszteleg
Kalle Mattson klipje klasszikus albumborítók előtt tiszteleg
süti beállítások módosítása