Tökéletes szintipoppal tért vissza a Chvrches

2015.07.17. 12:30, subrecorder

62b326e1.jpg

Két évvel ezelőtt a bemutatkozó lemezén gyakorlatilag semmi különöset nem csinált a skót Chvrches, csak a másoktól már ezerszer hallott szintis elektropopból keverték ki a saját árnyalatukat, és tették ezt minden fáradtság nélkül, 2013 egyik kiemelkedő anyagával debütálva. Most szeptemberben jön a folytatás, az első dal már hallgatható is.

Az elmúlt két évben sem kellett nagyon hiányolni a Chvrches-t, egyrészt mivel bemutatkozó albumuk, a The Bones Of What You Believe a végtelenszer meghallgatható poplemez kategóriájába esik, másrészt pedig adtak ki egy-egy új dalt az Éhezők viadala-sorozat harmadik részéhez és a Drive-Gázt! alternatív soundtrackjéhez is. Arról nem is beszélve, hogy az egyik legaktívabb feldolgozásgyártó csapat a glasgowi trió, felsorolni is nehéz lenne, hány dalt gondoltak újra 2013 óta. Most viszont bejelentették, hogy elkészültek pár (egészen pontosan 14) új saját szerzeménnyel, ezeket pedig Every Open Eye címen fogják kiadni szeptember 25-én, mint a második hivatalos stúdióalbumukat.


A CHVRCHES KÉT TAGJÁVAL IS KÉSZÍTETTÜNK INTERJÚT, ITT OLVASHATÓAK.

Lauren Mayberry, a csapat énekesnője egy interjújában arról beszélt, hogy az új lemez, ha hangzásában nem is, de témavilágában mindenképpen sokkal keményebb anyag lesz, az elsőként megosztott dalt, a Leave A Trace-t például egy "középső ujjal bemutatós, mikrofont a földre dobós"-számnak írta le. Elmondása szerint szakítós album az Every Open Eye, de nem a siránkozós, hanem a képen röhögős fajta. Zeneileg nagy újdonságra nem kell számítani, viszont a Chvrches már az első lemezén is annyira pontosan eltalálta a kirobbanó refrénekre épülő elektropop receptjét, hogy simán jöhet egy újabb adag ilyesfajta szerzemény tőlük.


A Chvrches második lemezének első single-je:


az Every Open Eye számlistája:

01 Never Ending Circles
02 Leave a Trace
03 Keep You on My Side
04 Make Them Gold
05 Clearest Blue
06 High Enough to Carry You Over
07 Empty Threat
08 Down Side of Me
09 Playing Dead
10 Bury It
11 Afterglow
12 Get Away
13 Follow You
14 Bow Down

 

és a kicsit a New Order Power, Corruption & Lies című albumára emlékeztető borító:

screen-shot-2015-07-15-at-8-22-15-pm.png

Címkék: chvrches
https://recorder.blog.hu/2015/07/17/tokeletes_szintipoppal_tert_vissza_a_chvrches
Tökéletes szintipoppal tért vissza a Chvrches
süti beállítások módosítása